Murat Erdal Svedska

Pogledajte šta je musliman Murat uradio u Švedskoj i stekao poštovanje čitave Švedske.

3988 0
Preporuči tekst

Mladić Murat proglašen herojem dana u Švedskoj…

Turski mladić Murat Erdal (29), nastanjen u glavnom gradu Švedske Stockholmu, proglašen je herojem dana u toj zemlji nakon što je spasio jednu mladu Šveđanku od samoubistva. Policija je na službenoj internet stranici objavila da je djevojka kojoj je Erdal spasio život zbrinuta u bolnicu i da je zahvalna turskom mladiću, dok su mnoge švedske novine o ovom slučaju pisale na naslovnoj stranici, piše “Trt“.

Turski mladić Murat Erdal je na željezničkoj stanici u Flemingsbergu, predgrađu Stockholma, posumnjao kada je zapazio ponašanje 17-godišnjakinje koja je imala krvi na rukama. Erdal je kazao da je nakon što se se približio djevoci primjetio da je ona u vrlo lošem psihofizičkom stanju.

Erdal je kazao da je djevojku uhvatio za ruke i pokušavao smiriti, te da se nakon izvjesnog vremena ona smirila i odustala od samoubistva, a da je u međuvremenu njegov drug zovnuo policiju. Murat Erdal je rekao da su policajci koji su stigli na lice mjesta djevojku odveli u bolnicu.

Murat Erdal, član porodice koja je u Švedsku odselila iz turskog sela Celep kod Konye, radi kao šef jedinice u Kancelariji za mlade. Erdal je kazao kako se ispostavilo da je djevojka kojoj je spasio život odrasla u razrušenoj porodici i da je zapala u depresiju jer nije dobivala dovoljno pažnje i ljubavi.


Preporuči tekst

Related Post