Policajac Hidzab Muslimanka

Policajac krenuo da “skida” muslimanku, a onda je uslijedila neočekivana reakcija:

11739 0
Preporuči tekst

Burna rasprava odigravala se naočigled prisutnih. Minut niko nije reagovao iako su svi primetili šta se dešava, sve dok se dve žene koje su prolazile nedaleko od njih nisu umešale u raspravu. Prolaznice su odlučno stale na stranu žene u burkiniju i glasno vikale na policajca da “nema pravo to da radi”

Zabrana burkinija, odnosno odjeće koja pokriva gotovo cijelo tijelo, podigla je Evropu na noge. Najoštrije polemike vode se u Francuskoj gde je burkini stigao i do suda. Sa druge strane Lamanša, sasvim druga slika.

Nakon , što je škotska policija uvela hidžab u svoje redovne uniforme kako bi ohrabrila muslimanke da se priključe službi, Englezi su stali u odbranu burkinija. Da bi proverili kako ljudi na plaži reaguju na burkini i da li im zaista smeta, britanski jutjuberi “Trolstation” napravili su eksperiment.

Naime, prošlog ljeta na plažu su poslali glumicu u burkiniju i glumca u policijskoj uniformi koji je zahtevao od nje skine sa sebe odeću u kojoj je “potlačena”. Scena koja u potpunosti liči na ono koja se pre nekoliko dana dogodila u Francuskoj, počela je tako što je policajac prišao “muslimanki” i prvo je ljubazno zamolio da skine burkini.

– Nije dozvoljeno da nosite to na plaži. Izgledate kao terorista. Plašim se nosite burkini jer ste potlačeni – rekao je glumac.

Žena mu je oštro odgovorila, riječima da joj je dozvoljeno da nosi šta god poželi, a ne njegov zahtev da skine burkini, rekla je da ne želi i optužila ga za rasizam.

Burna rasprava odigravala se naočigled prisutnih. Minut niko nije reagovao iako su svi primetili šta se dešava, sve dok se dve žene koje su prolazile nedaleko od njih nisu umešale u raspravu. Prolaznice su odlučno stale na stranu žene u burkiniju i glasno vikale na policajca da “nema pravo to da radi”.

– To nije odeća terorista. Ona je očigledno muslimanka. Nemojte da je diskriminišete zbog njene vere. Ne smete da radite to – vikale su žene.

Ubrzo su se i druge žene na plaži uključile, nekolicina njih i same u burkama, ali samo jedan muškarac pridružio se grupi. Nakon burne rasprave tokom koje su žene okružile policajca, otkriveno je o čemu je reč.

Blic.rs


Preporuči tekst

Related Post

Kako da povećamo bereket u vremenu

Posted by - 27/08/2019 0
Preporuči tekstMuhadisi „produžavanje života“ objašnjavaju kao povećanje bereketa u životu Iz časnih hadisa saznajemo da djela poput sadake, lijepog ponašanja,…