Maja Trolagic Skola

Maja Trogrlić, kandidat naše stranke za Parlament FBiH: Nadam se da će se ukinuti vjeronauka u školama

2479 0
Preporuči tekst

Slažete li se sa ovom njenom izjavom: Vjeronauci nije mjesto u školi nego u vjerskim institucijama

Zeničanka Maja Trogrlić, član Naše stranke reagirala je veoma zanimljivo na mogućnost da njena stranka bude dio vlasti. Maja je izrazila očekivanja da će Naša stranka i druge koalicine stranke nakon dolaska na vlast odmah ukinuti vjeronauku u školama.

“Eh nadam se da će kod nas u ZDK ukinuti vjeronauku u školama, poboljšati uslove u obdaništima i uopšte poboljšati cjelokupno obrazovanje. Nadam se da je prošlo vrijeme neukih koji guraju vjeronauku u prvi plan. Vjeronauci nije mjesto u školi nego u vjerskim institucijama”, poručila je Maja Trogrlić preko svog Facebook profila.

Maja je dokaz kakve ambicije imaju na umu Naša stranka i njeni koalicioni partneri koji ovih dana sanjanu da vladaju Federacijom BiH u narednih četiri godine.

Očigledno je da ovo nije puki Facebook status već formalna politika Naše stranke, a što potvrđuje niz izjava predsjednika ove političke opcije Peđe Kojevića. On je više puta isticao da je “reforma” obrazovanja njihov prvorazredni politički cilj i nakana.

Izvor: Novi Horizonti


Preporuči tekst

Related Post

Tvoj prvi dan u Džennetu

Posted by - 03/03/2020 0
Preporuči tekstPodijeli sa drugima i zaželi da nam Allah podari Dzennet. Amin! Ulaziš i vidiš rijeke, dvorce od zlata, drvorede…