Dzeko Kapo

Edina Džeku samo Bosna ima: Dijamant uplatio liječenje za dječaka Haruna

2352 0
Preporuči tekst

Dječak Harun iz Zenice postao je bosanskohercegovačkoj javnosti poznat po rijetkoj bolesti zbog koje nema samokontrolu, a zbog toga ima razne poteškoće u svakodnevnici.

Liječenje za ovu bolest u Bosni i Hercegovini se nažalost ne može adekvatno sprovesti, pa je njegova majka uputila apel na mnoge adrese kako bi se njenom dječaku pomoglo.

Kada su informacije o Harunovom stanju došle do Edina Džeke, Dijamant je odlučio na sebe preuzeti kompletne troškove Harunovog liječenja, javlja Sport1.ba. Pokazao je time još jednom koliko srce ima i koliko je slab na patnju ljudi oko sebe.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko još jednom je pokazao koliko srce ima, budući da je uplatio kompletne troškove liječenja osmogodišnjeg Haruna Kape koji boluje od TAR sindroma.

Podsjetimo, Harun je ponovo morao na operaciju u Tursku, a za početak nove borbe bilo mu je potrebno 4.000 eura. Dječak je mladi sportista i član PK Spid iz Sarajeva, a na Otvorenom prvenstvu u Rijeci osvojio je srebro i bronzu.

Porodica Kapo živi u stanu od 13 kvadrata u naselju Bistrik, a nedavno su objavili lijepu vijest da je uplaćen novac za operacije. Međutim, nisu željeli otkriti da je to učinio upravo Džeko, prenosi klix.ba.

Klix.ba


Preporuči tekst

Related Post