Planski širi mržnju prema Bošnjacima: Čović tvrdi da se projekt izbora Komšića provodio i u džamijama

1560 0
Preporuči tekst

Dragan Čović je gostujući u izdanju političkog magazina Naše TV “Argumenti”, nastavio sa širenjem mržnje prema muslimanima u BiH okrivljujući imame da su na džumama pozivali da se glasa za Željka Komšića.

Čović je prvo poručio je kako je cijeli projekt preglasavanja izborne volje hrvatskog naroda osmislila Stranka Demokratske Akcije. On tvrdi da SDA nije samo osmislila projekt majorizacije Hrvata na proteklim izborima, nego da su ga finansirali i kontrolirali do posljednjeg trenutka.

– Tu je bilo i puno onih koji nemaju veze s politikom, a koji nešto znače unutar bošnjačkog naroda. Oni su to vrlo sistematično organizirali, naročito zadnja dva dana pred izbore. Da je trebalo još 100 hiljada glasova za Komšića, oni bi osigurali i to. To šalje jednu poruku vrlo dobre organizacije koju se ne smije podcijeniti, a pogotovo kad je osmišljena da ruši temelje Bosne i Hercegovine kazao je Čović.

Dodao je kako ima informacije s terena da se izborni inženjering provodio i u džamijama.

– To je nešto što zabrinjava i to govori nešto o toj ozbiljnosti cijelog sistema. To govori o onima koji su finansirali cijelu kampanju ovog projekta. To nema veze sa Demokratskom Frontom jer smo po broju glasova vidjeli da je sve projekt bošnjačkih elita koje vjeruju da unitarna BiH ima svoje mjesto, da oni mogu ovladati tim prostorom. Mislim da je ta politička ideja porazna, pogrešna i rušilačka za našu zemlju pa i za najveći dio Bošnjaka za koje sam siguran da se ne slažu s ovom idejom – istaknuo je Čović.


Preporuči tekst

Related Post