UmraUPrivatnojReziji

Putovanje na umru od sada moguće i u vlastitom aranžamanu

3561 0
Preporuči tekst

Pročitajte koji su uslovi ako želite ići na umru u vlastitom aranžmanu

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je prošle sedmice obavijestila javnost da je Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini potpisao Protokol sa Ministarstvom hadža Kraljevine Saudijske Arabije kojim se omogućava vjernicima muslimanima iz Bosne i Hercegovine da idu na umru u vlastitom aranžmanu.

Uslovi su:

Najmanje sedam dana prije polaska treba predati aplikaciju Uredu za hadž i umru;
pasoš, čija važnost je najmanje 6 mjeseci od dana polaska (dvije uporedne stranice u pasošu moraju biti prazne);
2 fotografije u boji, sa bijelom pozadinom (kao za pasoš);
2 kopije pasoša u boji (stranice na kojoj se nalazi slika);
žuti karton (dokaz o potrebnoj vakcinaciji);
potvrđena rezervacija avio – karte, u odlasku i povratku;
za žene mlađe od 45 godina života potreban je mahrem (pratilac), uz dokumentaciju koja to potvrđuje, na bosanskom i arapskom jeziku;
uplata na blagajni Rijaseta Islamske zajednice u visini od 200,00 KM po pasošu (100,00 KM taksa Rijasetu IZ-e i 100,00 KM taksa za vizu – Agenciji u Saudijskoj Arabiji).
Također je navedno da odabir hotela u Medini i Mekki mu'temir vrši isključivo od ponuđenih hotela od strane Agencije sa kojom je Ured za hadž i umru potpisao Protokol. Nakon dostave fakture od strane Agencije lice je dužno izvršiti uplatu cijene koštanja smještaja na bankovni račun Agencije, a Uredu za hadž i umru dostaviti kopiju uplatnice.

Najkraći period boravka na umri je pet a najduži dvadeset osam dana. Detaljne informacije se mogu dobiti na broj telefona 033 668 651 i email: uredzahadziumru@rijaset.ba

Putovanje na umru preko Ureda za hadž i umru
Prijave za odlazak na umru u novembru 2018. godine u organizaciji Ureda za hadž Rijaseta IZ-e su otvorene i trajat će do 16. novembra 2018. godine.

Dvanaestodnevni boravak u Medini i Mekki trajat će od 26. novembra do 08. decembra 2018. godine. Cijena aranžmana je 2.350,-KM, a mu`temiri će biti smješteni u hotele sa 5*.

Na umru preko Relax Toursa
Sarajevska turistička agencija Relax Tours također organizuje putovanja na umru a rok za prijave za decembarski termin ističe 25. novembra 2018.

Ograničen broj odlazaka na umru u kraćem vremenskom periodu
Na temelju odluke Vlade Kraljevine Saudijske Arabije između dvije obavljene Umre treba proći 2 godine, u protivnom osoba je obavezna uplatiti dodatnu taksu u visini 2.000,00 (dvijehiljade) saudijskih rijala odnosno 1.000,00 (hiljadu) KM.

Akos.ba


Preporuči tekst

Related Post