JevrejiUNjemackoj

Njemački Židovi zahtijevaju od vlade dodatne integracijske tečajeve za muslimanske migrante

5229 0
Preporuči tekst

Drskost i bezobrazluk njemačkih Židova

Savez židova u Njemačkoj predložio je dodatne integracijske tečajeve za migrante, koji još uvijek mogu biti pod utjecajem anti-židovskog sentimenta iz svojih rodnih zemalja
Službene brojke objavljene ovog ljeta pokazuju da je broj zločina iz mržnje počinjen protiv Židova u Njemačkoj porastao za više od 10 posto.

Dok su većinu zločina počinile neo-nacističke skupine, u nekim su slučajevima napadači bili muslimanski migranti.

Iako se migrantski tok ne ulijeva u Europu tolikom silinom kao prethodnih godina, potpredsjednik njemačkog Središnjeg vijeća Židova Abraham Lehrer smatra da je “problem imigrantskog arapsko-islamskog antisemitizma” i dalje u porastu.

Govor je održao dan prije 80. godišnjice Kristallnacht – “Kristalne noći” koja je nazočila početak nasilnog napada na Židove.

Prema Lehreru, mnogi tražitelji azila koji dolaze u njegovu zemlju uglavnom su pod utjecajem “režima”, gdje je antisemitizam “dio njihove kulture” i gdje je “Židovskoj državi uskraćeno pravo na postojanje”.

Čim pronađu posao i stan, ovi ljudi će ponovno pokazati taj utjecaj iz svojih domovina i “otvoreno će izraziti svoje mišljenje” – kaže on. “Da bismo spriječili ovaj scenarij, moramo bolje prilagoditi tečajeve integracije tih ljudi, po mogućnosti prema zemljama podrijetla”.

Lehrer je predložio organiziranje dodatnih sati u integracijskim razredima u kojima se intenzivno podučavaju “temeljne vrijednosti” poput demokracije i poštivanje žena u europskom društvu.

Zabrinutost zbog antisemitizma muslimanskih useljenika u Njemačkoj ranije je objavila u javnosti Charlotte Knobloch, predsjednica Židovske zajednice Munchena i Gornje Bavarske.

„Antisemitizam je narastao na desnoj i lijevoj političkoj strani, u muslimanskoj zajednici te u srcu njemačkog društva” – Knobloch je ustvrdila 2017. godine.

Novi-Svjetski-Poredak.com


Preporuči tekst

Related Post