SejtanDzamija

Kada šejtan uđe u džamiju!

2654 0
Preporuči tekst

kada se muškarac i žena osame sa njima je treći šejtan!

U džamiji sam, u meni nešta ključa, skamenio sam se, ne znam šta da uradim, da ga pljunem, ščepam za gušu ili da mu šamarčinu odvalim

Svratih se u jednu mahalsku džamiju na jaciju i u džamiji zatekoh jednu staru nanu. Poselamih se sa nanom, upitasmo se za zdravlje. Pita nana odakle sam, veli nije me viđala u njihovoj džamiji. Da nisi sine kod koga na sijelo došo? Morebit si musafir? Priđi sine grijalici, samo ovu jednu palimo, štedimo struju. Sad će i efendija, student je on al plaho fin momak. Daleko sine stanuje pa dok dođe po ovom kijametu, ima sine ćuka nije mu lahko dolaziti.

U tom neko pred džamijom,čujem, izuva se. A nana će… Eto nam hodže, poranio je nešta večeras! Otvoriše se džamijska vrata a nana veli, nekako više za sebe, eh nije ovo efendija.

Ulazi momak, suhonjav, sa bradom, glasno selam nazva i prolazeći pored mene i nane prosikta: Ja sam obavezan da vas upozorim da kada se muškarac i žena osame sa njima je treći šejtan!

Skamenio sam se, ne znam šta da uradim, da ga pljunem, ščepam za gušu ili da mu šamarčinu odvalim, u džamiji sam, u meni nešta ključa. Tu moju srdžbu prekide stara nana riječima: pusti ga sine, vidiš da je on treći, dok on ne dođe niko šejtane ne spominje!!?

Dugo sam razmišljao o ovom događaju i došao do zaključka da bi se naše nane najbolje “obračunale” sa ovim likovima. Naše nane i majke su Islam na ovim prostorima sačuvale u najtežim vremenima pa vjerujem da bi se ovih nasrtljivaca riješile za kratko vrijeme!

Molim Allaha dž.š. da nagradi naše nane i majke najvećom nagradom, dženneti firdevsom.

Amin!!!

Adnan Dučić/hafiz/


Preporuči tekst

Related Post