Milorad Alija

Katastrofalna poruka Milorada Dodika u vezi rah. Alije Izetbegovića

1641 0
Preporuči tekst

Dodik je političar teških nenormalnih poruka…

Da je Milorad Dodik političar teških i često nenormalnih poruka mogli smo se uvjeriti mnogo puta dosad prateći političku scenu u BiH, ali ono što je danas uradio potpisujući saopštenje SNSD-a i u nepriličnom kontekstu spominjući Aliju Izetbegovića, zaista je prešlo sve granice.

On je istakao (potpuno lažno) da je Alija Izetbegović osumnjičen za ratne zločine što je drska laž, a doveo je i u pitanje postrojavanje pripadnika Oružanih snaga BiH na dženazi prvog predsjednika samostalne BiH.

“Savez nezavisnih socijaldemokrata smatra da ne treba dozvoliti da se ponovi ponižavanje pripadnika 3. Republika Srpska puka na način kako je to prilikom prošlog obilježavanja Dana Republike kukavički učinio Mladen Ivanić”, navodi se u saopštenju ove stranke.

“Pripadnici Oružanih snaga BiH – 3. Republika Srpska puka trebali su tada dobiti naredbu da se postrojavaju u čast Dana Republike Srpske, ali je Ivanić tražio da se postrojavaju u njegovu čast, kao da se slavi njegov rođendan.

Svojim kukavičlukom Mladen Ivanić je pokazao strah od Bakira Izetbegovića, zaboravivši da su naredbom bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, počasne jedinice 2. Pješadijskog puka postrojavane na sahrani Alije Izetbegovića, koga je Haški tribunal sumnjičio za ratne zločine, kao i na sahrani osuđenog ratnog zločinca bošnjačkog generala Rasima Delića.

Savez nezavisnih socijaldemokrata je ponosan što je narodnim referendumom odbranjen 9. januar kao Dan Republike, koji će uskoro biti svečano obilježen u cijeloj Republici. Centralne svečanosti biće u Banjaluci i tom prilikom će biti postrojavan i počasni vod Policije Republike Srpske”, navodi se u saopštenju SNSD-a.

Bruka i sramota. A bošnjački političari na ovo su prešutjeli.

BHDijaspora.net


Preporuči tekst

Related Post