Cvijanovic BiH

Cvijanović poručila ‘onima koji su protiv RS’: Sve je moguće u BiH, pa i da sama odumre

1578 0
Preporuči tekst

Željka Cvijanović vidi RS koja će svakog dana biti sve jača, svjesnija koliko je važno da opstane…

U BiH ne postoji volja za unutrašnji dijalog zato što je dio međunarodne zajednice promoter bošnjačke politike, kazala je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

“Uvijek postoji određeni rizik da nešto može da pokuša da poremeti veliki svečani dan. Međutim, sama ta ‘čestitka’ je nešto što se dešava već nekoliko godina. Stižu na adrese institucija Republike Srpske uglavnom povodom 9. januara i to govori u suštini nekoliko stvari, a najviše o onima koji su potpisnici, ali isto tako i o tome kako se želi poslati poruka da Republika Srpska nije dobrodošla u okviru BiH, da postoje mnogi ljudi koji žive u drugoj polovini države koji smatraju da stvari treba da budu postavljane onako kako oni misle da treba. Tu je i poruka da se ne ostavlja baš puno prostora za dijalog i toleranciju, kao i o Bosni koja je skrojena po njihovoj mjeri u kojoj nema prostora za RS. Ove godine mi dan RS obilježavamo pod sloganom ‘Ponosna i vječna’ i mislim da je sve ono što treba da znamo sadržano u tom sloganu”, kazala je Cvijanović.

Istaknula je da vidi RS koja će svakog dana biti sve jača, svjesnija koliko je važno da opstane.

“Mnogo je bilo nastojanja da se RS umrtvi i devastira. I uprkos svemu mi smo jači i stabilniji, sa mnogo većom sviješću da ne postoji drugi okvir koji će nam garantovati tu sigurnost kako nam garantuje Republika Srpska. Tu leži i moj odgovor. Neću da predviđam šta će se desiti sa BiH, do scenarija da je moguće da sama od sebe odumre, pošto je nevjerovatno da tamo nemate partnera ni za jednu ozbiljnu priču, da uvijek imate samo tvrdoglavo odbijanje s neke strane, koja je uglavnom političko Sarajevo. Ali uvijek se nastoji baciti krivica na Republiku Srpsku i svi se mogući i nemogući stranci bave RS, a malo ko priča koliko je BiH puna deficita”, izjavila je Cvijanović.

klix.ba


Preporuči tekst

Related Post