Policija RS

Opasna prijetnja premijera RS: Prije ćemo mi ukinuti Predsjedništvo BiH nego oni policiju RS

1700 0
Preporuči tekst

Kod nas samo prijete, mogu li se oni šta dogovoriti?

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će 11. januara u Beogradu razgovarati sa predsjednikom i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić o izgradnji dvije hidroelektrane na Drini – Foča i Paunci, koje bi zajedno trebalo da grade elektroprivrede Srpske i Srbije.

“Moj fokus rada u narednom periodu biće usmjeren na to da što prije dođemo do većih investicija u energetskom sektoru i putnoj infrastrukturi. Tu, prije svega, mislim na raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača za izgradnju hidroelektrana i nastavak izgradnje auto-puta od Doboja, preko Vukosavlja, Brčkog i Bijeljine prema Rači. To je ono na čemu ću insistirati, jer samo takvim aktivnostima možemo napraviti boljitak za sve nas u Republici Srpskoj koja će se pokazati kao mjesto poželjno za život, a ne da ljudi napuštaju ove prostore“, istakao je Višković u intervjuu Srni – prenosi Glas Banjaluke.

On je naveo da već postoje ponuđači koji su spremni da hidroelektrane “Buk Bijela” i “Dabar” sagrade za tri godine i stave na mrežu “Elektroprivrede Srpske”.

“Za ove proizvodne objekte imamo obezbijeđena finansijska sredstva, a nije nam problem ni kreditno zaduženje jer ima kreditora koji se utrkuju da finansiraju njihovu izgradnju sa grejs periodom koliko traje gradnja, tako da bi te kredite počeli vraćati kada počne proizvodnja. Taj proizvod je ekološki čist i nema nijedne prepreke za njegov plasman na evropsko tržište”, istakao je Višković.

balkanexpress


Preporuči tekst

Related Post