Sestre Konji Srebrenica

Ovo su sestre iz Srebrenice koje su galopirajući na konjima po snijegu oduševile sve

2516 0
Preporuči tekst

Avantura koja se viđa samo na filmovima

Priča o sestrama Bektić koje su snimljene prošle godine kako, uprkos snijegu i niskim temperaturama, jašu konje poput ljepotica iz američkih kaubojskih filmova, izazvala je val pozitivnih reakcija i oduševljenje građana iz cijele BiH. Video je snimio bh. režiser Ado Hasanović, a na njemu se nalaze sestre Ćamka, Fatima i Kadira.

Sestre su dobile brojne nadimke i komplimente, te su prozvane srebreničkim princezama. Za ovo je zaslužan Hasanović koji je snimio i fotografisao sestre, te objavio na društvenim mrežama.

“Prijatelj sam s porodicom Bektić i dogovorili smo se da napravimo fotografije. Iskoristili smo priliku da uživamo u ovoj snježnoj čaroliji. Eminove kćerke su četiri anđela iz Srebrenice koje krase naš grad i državu svojim ponašanjem, hobijem i pozitivnom energijom”, rekao je za Klix.ba Hasanović koji je također iz Srebrenice, a proteklih godina živi u Italiji gdje je diplomirao na prestižnoj filmskoj akademiji Centro sperimentale di cinematografia.

Fotografije su nastale spontano. Dok je Hasanović pio kafu sa željom da poslije jaše konje, sestre su izašle vani, nahranile konje, pripremile ih i počele jahati.

“Krenula je avantura koja se viđa samo na filmovima”, rekao je Hasanović.

Ćamka Bektić kazala je za naš portal kako ljubav prema konjima i jahanju seže daleko u prošlost. Djedovi i s majčine i s očeve strane su imali konje.

Za Srebrenicu


Preporuči tekst

Related Post

ErdoganOstavka

Erdoğan: Podnijet ću ostavku!

Posted by - 01/11/2019 0
Preporuči tekstTurski predsjednik je odgovorio predstavnicima opozicione CHP partije koji ga otpužuju za uživanje i komforizam u novoj predsjedničkoj palati…