Angelina Bosna

Procurila tajna prepiska Anđeline i Haga! Zajedno sa haškim tužiocem planirala hapšenje ratnog zločinca

7150 0
Preporuči tekst

Oskarovka koja je snimila film o ratu u Bosni!

“Tajms” je svojevremeno ekskluzivno objavio hakovane prepiske između tužioca Luisa Morena Okampa i oskarovke Anđeline Džoli.

Njih dvoje su 2012. planirali hapšenje ratnog zločinca iz Ugande Džozefa Konija, a Džolijeva se ponudila kako bi namamila zločinca.

– Zaboravite druge poznate ličnosti, ona je ta, spremna je da hapsi Konija a možda će povesti i Breda – napisao je najpre tužilac u jednom poslovnom mejlu. Zatim se obratio direktno glumici.

Možeš da budeš zajedno sa specijalnim snagama koje ga love. Može li i Bred da pođe sa tobom – pitao je Moreno Okampo, na šta je Anđelina odgovorila “Bred mi pruža podršku, hajde da razmotrimo logistiku, cmok”. Kasnije se pominjala i opcija u kojoj bi Džolijeva, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava, pokušala da namami Konija na večeru na kojoj bi “razgovarali”.

Plan, očigledno, nikada nije odmakao od te faze, pošto je Koni i dalje u bekstvu. U više od 40.000 procurelih mejlova, Džoli i tužilac razgovarali su o raznim stvarima i problemima, ali njega više nisu pominjali.

Moreno Okampo je bio glavni tužilac ICC-a do 2003. do 2012, ali izgleda da se na neki način zamerio glumici, pošto je pred kraj njegovog angažmana prestala da mu odgovara na poruke.

Draga Endži, nadam se da si dobro. Nedostaješ mi – samo je jedan od mejlova koje je tužilac poslao, i na koje ona nije odgovorila.

Džolijeva je odbila da komentariše procurele mejlove, prenosi “Tajms”.


Preporuči tekst

Related Post