Habib Fanovi

Habib pozvao fanove da mu napišu svoje snove, deset želja će ispuniti

2065 0
Preporuči tekst

Šta sve finansira ovaj UFC šampion:

UFC prvak Habib Nurmagomedov (Khabib) je i dalje na svojoj pobjedničkoj turneji nakon što je prije nekoliko mjeseci svladao Konora Mekgregora (Conor McGregor) u prvoj odbrani naslova.

Rus je dosta vremena proveo u posjeti siromašnim dijelovima svijeta, bio je u Africi, finansirao je bušenje izvora vode i na druge načine humanitarno djelovao. No, tu nije stao.

Kao UFC prvak želi biti primjer i želi djelovati pozitivno i izvan svog sportskog okruženja. Pa je tako ovih dana izdao jedan poseban poziv svojim fanovima preko društenih mreža. U njemu traži od njih da mu pošalju pismo u kojem detaljno opisuju svoj san. Ukoliko je u mogućnosti, on će ga ispuniti. “Orao” tvrdi da će izabrati deset pisama i tim će osobama ostvariti snove.

Djete s cerebralnom paralizom kojem trebaju bolja invalidska kolica ili vrlo posvećeni musliman koji bi volio otići u Meku, no ne može… primjeri su želja koje će Nurmagomedov ispunjavati.

– Takav je Habib – izjavio je njegov menadžer Ali Abdelaziz u razgovoru za “MMANews” povodom ove najnovije akcije.

– Uvijek razmišlja o drugima, uvijek želi pomoći i ostvariti drugima snove. Odlaskom u Afriku o svom trošku pokazao je koliko mu je stalo. Tamo je bušio bunare za vodu. Sada pokušava svojim sunarodnjacima, ali i drugim ljudima pomoći da im se ostvare snovi. On se ne bavi PR spinovima ili traži pažnju. Takav je on čovjek, takav je kao osoba. I to je razlog zašto me inspirira svakog dana. Tako je odgojen. Ovo dolazi iz njegove porodice i njegovog oca. Takav je – zaključuje Ali Abdelaziz.

Avaz.ba


Preporuči tekst

Related Post