Vucic Putin

Vučić opet provocirao: Ne zaboravljam Putinu blokiranje rezolucije u Srebrenici

1099 0
Preporuči tekst

www.balkanis.com

Za mene i za Srbiju dobiti Orden Aleksandra Nevskog velika je čast, ali i velika odgovornost u mom budućem radu za širenje saradnje između Rusije i Srbije, rekao u Beogradu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, kojeg je ovim priznanjem odlikovao predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Zahvalivši na ovom odlikovanju, Vučić je kazao kako ono za njega ima veliki značaj, jer mu ga je uručio Putin.

– Putin je lider od najvažnijeg značaja za Rusiju. On je podigao Rusiju, zaštitio njeno dostojanstvo, ali i vitalne interese srpskog naroda – rekao je Vučić, obraćajući se na ruskom jeziku.

Srpski narod, kaže Vučić, nikad neće zaboraviti šta je Putin uradio 2015. godine, kada je Rusija stavila veto na britansku rezoluciju u Savjetu bezbjednosti UN-a, „prema kojoj bi Srbi trebalo da budu proglašeni za genocidni narod.

– Tada je predsjednik Putin zaštitio istinu i pravdu i zato imamo veliku odgovornost za sve što ćemo raditi u budućnosti – dodao je Vučić.

Političke odnose Srbije i Rusije ocijenio je dobrim, dodavši kako dvije zemlje imaju velike mogućnosti da povećaju i prošire saradnju i po ekonomskim pitanjima.

– Nikada neću govoriti kao ostali političari koji govore samo o ljubavi prema puški i Dostojevskom. Ovo priznanje koje sam dobio danas predstavlja veliku obavezu da radim na razvoju budućih odnosa između Srbije i Rusije – kazao je Vučić.

Naveo je kako se ponosi svojom Srbijom, svojom otadžbinmom, koja je zaslužila ovu nagradu.

– Srbija je posljednjih godina uspješno čuvala svoju nezavisnost, teroritojalni integritet, vojnu neutralnost i ovo priznanje za nas znači da smo također sačuvali Srbiju kao slobodnu državu – dodao je Vučić.

Saff


Preporuči tekst

Related Post