Izraelski Analiticar

Izraelski analitičar: Ako je Nasrala bolestan, želim mu da se oporavi – on ubija muslimane u Libanu i Siriji

1570 0
Preporuči tekst

Cionist javno u TV programu provocira Arape

Ovih dana u arapskim medijima vodi se polemika o zdravstvenom stanju vođe organizacije Hezbolah iz Libana, Hasana Nasralaha. Vijest o tome da je Nasrala u teškom zdravstvenom stanju usljed srčanog udara koji je nedavno preživio, objavili su izraelski mediji, no, savjetnik predsjendika iranskog parlamenta, Husejn Luhejan , blizak Iranskoj revolucionarnoj gardi, negirao je putem Twittera navode izraelskih medija.

Zanimljiva polemika izmeđiu izraelskog analitičara i akademika Edyja Cohena i jednog od hezbolahovih apologeta dr. Hasan Merhedž desila se u programu na arapskom jeziku, na izraelskom kanalu i24.

Cohen je tokom emisije izrazio želju da Nasrala, ako je stvarno bolestan, što prije ozdravi. ” Od 2006. godine Hezbolah čuva našu granicu. Ja mislim da on nije bolestan nego se krije jer se stidi zato što ne uzvraća Izraelu.

On ne zna šta da kaže Libancima i Arapima koji očekuju da raketira Tel Aviv, a on razara Siriju. Gdje su ta njegova obećanja!? Ima već šest-sedam godina kako prijeti svojim raketama, ali šta radi: ubija muslimane u Siriji, ubija Libance.“

Nakon što ga je Hezbolahov apologet pokušao prekinuti, Cohen ga je upitao: “Kaži ti meni koliko je Hezbolah ubio Židova, a koliko je ubio muslimana u zadnjih pet godina!”

Cohen je kazao kako su Hezbolahove prijetnje Izraelu samo propaganda za upotrebu u arapskoj javnosti, istaknuvši da Izraelci te prijetnje slušaju od devedesetih.

Piše: Abdullah Nasup

Saff


Preporuči tekst

Related Post

Imami NeCasan Posao

Imami u nečasnom poslu

Posted by - 02/01/2020 0
Preporuči tekstNoć prije same dženaze nekoliko članova iz moje familije i ja susreli smo se sa dvojicom imama da se…