Hadz Cijena

Da li cijena hadža odgovara uslugama koje naše hadžije dobiju? Pročitajte sami!

2075 0
Preporuči tekst

Možda je prevelika cijena odlaska na hadž, ili pak treba biti još skuplja, s obzirom na smještaj i tretmane koje naše hadžije imaju:

Bos(s) ili hadzija . . .

Saga zvana odlazak na hadzdz za ovu godinu je gotova.Kako je biti hadzija u Bih?Jel to biti bos(s) ili biti hadzija? Cijena je bila 4.167 Eura plus vakcinacija.Prvi problemi su i bile vakcine koje nisu bile u prvi mah u Sarajevu pa su hadzije masovno isli u Republiku srpsku po vakcine za hadzdz ( koji apsurd) .Letovi low cost,dakle no coment. Boravak u Medini je svijetla tacka putovanja.

Dolazak u Mekku je ono na sta bih najvise da skrenem paznju.Hoteli u ponudi su bili Ibis i neki koji ni google ne zna(na brojne upite prije toga dobivali smo lokaciju koja nema veze sa realnom slikom)smjestaj ocajan ,usluga nikakva, lift vise u kvaru nego u funkciji, hrane nema ,sobar i higijena misaona imenica, autobusa ni za lijeka, preko sat vremena sto autobusom sto taxijem sto pjeske je udaljenost od harema.

Avio kompanija low cost na cijoj oficijelnoj stranici avio karte kostaju po osobi cirka 800€ (Sarajevo – Istanbul;Istanbul-Medinah;Jeddah-Sarajevo)uzmimo da Saudijska arabija uzima 1000€ hadzijske takse (a ne uzima)nek je autobuski prijevoz 200€po osobi ( a nije )jel 2000€ malo za smjestaj,jel nemoguce naci za 100€ po osobi cestitu sobu sa cistim peskirom i solidnim doruckom i vecerom?!za 1.800osoba??Nazalost je finansijska racunica nadvladala zdrav razum i ljudskost pa racunica kaze da broj hadzija 1800pomnozite sa 8.000 dobijate cifru od 14i pol milona razloga za bolje organizaciju 14i pol miliona razloga da se nikada ne ponovi ovakav hadzdz 14i pol miliona razloga da nase hadzije napokon dobiju smjestaj i tretman kakav zasluzuju 14i pol miliona razloga da nase hadzije budu sretne i zadovoljne. . .

E sad idu komentari kako to nije putovanje luksuza vec da treba istrpiti,osaburati i slicno e pa za one koje vole da trpe ovako javno molim da odobre da idu svake godine dva puta ako moze ,a za mene je hadzdz putovanje zivota ,odmor za tijelo i dusu, nagrada za um a ne patnja .Ja ne vidim da se vjerski i svjetski poglavari pate u svakodnevnim sutuacijama izabrali su preudoban auto ,udobnu fotelju ,stan,mobilni i ostale blagodeti danasnjice i neka su . . .

Ovogodisnji hadz dodje kao odlazak u porodiliste porodis se zivo zdravo 3100sa 51 cm i svi zadovoljni jer je ostavaren cilj a traume samog rodjenja nosis sam. . . I opet biti bos(s)ili hadzija . . .

Za ove koji kazu ja bi u satoru i ja bih al po cijeni smjestaja za sator a ne mjenjati cijenu luksuzne sobe za sator a ne cijenu lux auta mjenjati za kamilu. . . Ima li iko dovoljno iskren da kaze mi to ne znamo,da mi ne mozemo ?!Ja se ne znam cjenkati nije u mom opusu pa to prepustim muzu ,mami ili kcerki i uvjek dobiju bolju ponudu e tako se i vi izmaknite i dajte profesionalcima da naprave i osmisle program za hadzdz ,za ljude koje vole da pate i saburaju dajte neki hadzdz u toj cijeni ,za ljude koje ne zele da tamo gube vrijeme na gluposti poput pjesacenja od dva sata na 54stepena dajte cijene hadzdza u lux lategoriji pa bolje je skupljati i 35godina al otici kao godpodin a ne ovako da se jadni pate .

I opet ona nasa il si bos(s)il si hadzija. Ne budi bos(s),budi hadzija .U konacnici hadzija ce reci elham vidio bejtulah obavio hadzd i o ovome problemu ce se sutitio dok ce neko imati 14i po miliona KM vise i ne bas cistu savjest al ko jos u ovoj drzavi spava mirno?!

P.S.Slobodno sherujte post,da dopre do onih gde treba,da nesto promjenimo,da slijedece godine niko ne bude bos(s) vec da svi budu hadzije

En-Dzejna Hujdur


Preporuči tekst

Related Post