Spahic Muslimani

Profesor Mustafa Spahić: “Selefija je najbolji mogući vjernik i nemojte to vezati za radikale”

2471 0
Preporuči tekst

Daj dignimo ovim putem glas protiv ovog voditelja Amira Zukića

Gosti Pressinga na TV N1 su bili v.d. šefa odsjeka za borbu protiv terorizma u Državnoj agenciji za istrage za zaštitu (SIPA) Amer Veiz, ekspert za terorizam i profesor na Odsjeku za sigurnosne i mirovne studije Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Vlado Azinović i profesor etike i povijesti islama Mustafa ef. Spahić. Tema je bila Ko i kako vrbuje mlade ljude iz BiH za odlazak na strana ratišta, da li su selefije sigurnosna prijetnja za BiH i ostale zemlje regije ili je islamska radikalizacija dio zavjere protiv ove zemlje, ko stoji iza projekta Islamska država, da li su vojne i policijske akcije rješenje ili se u sprječavanje radikalizacije trebaju uključiti svi segmenti društva, samo su neka od pitanja na koje Amir Zukić, urednik i voditelj emisije Pressing, traži odgovore.

Voditelj i urednik prosrpske televizije N1 Amir Zukić postavio je emisiju na veoma tendenciozan način, cijelo vrijeme je vodio razgovor u smjeru da je region ugrožen od islamske radikalizacije Bosne i Hercegovine, naročito od selefija. Profesor Mustafa Spahić je kroz odgovore nekoliko puta smirivao usplahirenog Amira Zukića.

“Kroz dosadašnju povijest se muslimani niti islamska kultura nikada nisu branili; osim istinom, pravdom, kulturom i civilizacijom. Odbacujem terorizam ili radikalizam bilo koje vrste o kojoj god se religiji i vjeri radilo. Terorizam je posljedica toga što čovječanstvo na mnoga pitanja nema pravovremene i primjerene razgovore. Mora se napomenuti da je ISIS samoproglašena i samoimenovana država, jedno čudovište iz preko 90 zemalja svijeta i nema veze s pravim Islamom”, rekao je profesor Spahić i dodao. “”Muslimani nikad ne smiju biti jataci, niti pružati utočiste, niti pomagati teroristi – navodi se u članu 13 Ustava Poslanika Muhammeda a.s koji je donio u Medini. Selefija je najbolji mogući vjernik i nemojte to vezati za radikale. Radikalisti i teroriste su drugo. Ne može biti muslimanski motiv da ubije osobu s kojom se nikad nije susreo”.

Jedini način kako se uspješno boriti protiv pošasti koju propagira Idiš jeste istina i pravda. Generalizacija ovog problema, pokušaj da se Idišova ludost pripiše što većem broju muslimana ide na ruku širenja ideja koje propagira Bagdadi i njegovi jarani iz Idiša.

Zato, savjetujemo Amira Zukića i sve druge koji pokušavaju ili su pristali da vode zavjereničke kampanje da poslušaju glas profesora Spahića i da kroz istinu i pravdu spriječimo djelovanje Idiša u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.

“Džihad je čuvati sebe od sebe, čuvati druge od sebe i čuvati sebe od drugih”, profesor Mustafa ef. Spahić.

saff


Preporuči tekst

Related Post