Apel Hrana Smece

“Ponekad uzmem hranu iz smeća, dobro operem, pa to jedemo” (Foto)

10881 0
Preporuči tekst

Apelom za pomoć obratila se javnosti majka šestero djece…

– Ja sam Elvira Mulavdić iz Živinica, majka sam šestero djece, četiri sina i dvije djevojčice. Ajdin (2007. godište), Arnel (2009.), Mejrema (2010.), Elvis (2011.), Alem (2013.) i malena beba Melina, rođena 16.11.2015. godine.

Muž i ja samo na birou, niko ne radi, živimo od dječijeg doplatka koji iznosi 200 KM. Primam na 5-oro djece, a po jednom djetetu iznosi 40 KM, a kao što i sami znate dječiji doplatak i nije redovan. Pored toga skupljamo željezo, plastiku, flaše, puževe… ama baš sve radimo samo da djeca prežive. Ponekad znam uzeti i hranu iz kontejnera, pa dobro operem i to jedemo – navodi Elvira.A prije tri dana, ovu familiju pogodila je nova nevolja.U pola 12 se dogodio požaru kojem je izgorjela električna instalacija i dio krova.

– U baraci od 30 kvadrata u kojoj boravimo je primijećen mem i vlaga, kupatila moja djeca nemaju, idu u vanjski WC, oko kojeg hodaju miševi i razne bube, a prije tri dana nam je požaru izgorjela električna instalacija i dio krova, plafon se već počeo runiti i zato vas molim da mi pomognete na bilo koji način. Pored svih tih problema imam sina od tri godine koji ima bolest distrofija mišića, a evo poslat ću vam i slike i hvala unaprijed na pomoći – navodi Elvira Mulavdić.

KAKO POMOĆI?

“Molim sav narod da mi pomogne, na bilo koji način, svaka pomoć mi je dobrodošla, nakon što je izgorjela električna instalacija i krov nad glavom mojoj djeci, nemaju mi gdje djeca noć dočekati. Molim vas svim srcem da mi pomognete na bilo koji način…”

Novčanu pomoć možete poslati na račun:

UniCredit BANK
Swift Code: UNCRBA 22
IBAN: BA 39 3386 4028 3647 4819
Mulavdić Elvira
Tel.: 062/707-651

Izvor: Doznajemo.com


Preporuči tekst

Related Post