Emin Erdic Bih

“Moje dijete je bukvalno, iz minute u minutu, u sve lošijem i težem stanju. Supruga mi je maločas rekla da su ga prebacili na intenzivnu”

2984 0
Preporuči tekst

Emin Erdić je jedanaestogodišnjak koji boluje od karcinoma pluća i medijastinuma, a tačnu dijagnozu nije moguće uspostaviti u BiH.

Doktori u Sarajevu nisu uspjeli da uspostave tačnu dijagnozu, a dječak se trenutno nalazi u Istanbulu, te se trenutno radi na uspostavljanju dijagnoze i na njegovom liječenju.

Danas smo razgovarali sa dječakovim ocem, Osmanom Erdićem, koji je za Source.ba portal ispričao o čemu se radi, šta se trenutno dešava sa njegovim sinom, te šta je sve potrebno kako bi se mali Emin izliječio. Cijeli razgovor s njim možete poslušati u video/phono prilogu iznad.

Dijagnostiku je moguće uraditi u bolnici u Turskoj, za što je potrebno minimalno 50.000 eura, ali vrlo je moguće da troškovi budu mnogo veći od spomenutog iznosa, pa ovim putem Source.ba portal objavljuje apel kako bismo pomogli ovom dječaku da se izliječi.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu uplate mogu izvršiti na broj računa 1861210332214633 Ziraat bank, na ime Amra Erdić, ulica Humska 19.

Osman Erdić nas je također zamolio da čitateljima i svim ljudima koji žele da učestvuju u ovoj akciji prenesemo da će za dva dana biti otvoren telefonski broj (kojeg ćemo naknadno objaviti) preko kojeg ćete direktno moći pomoći malom Eminu.

Također, Osman Erdić poručuje da niko ispred njegove porodice nije ovlašten da ide od stana do stana kako bi prikupljao novac za njegovo dijete, kako ne bi došlo do zloupotrebe imena njegovog bolesnog djeteta.

Uključimo se svi u ovu akciju i pomozimo malom Eminu da pobijedi u ovoj teškoj utrci!

Novinar: Haris Ahbabović


Preporuči tekst

Related Post