MustafaAlptugSozen

Njemačka bruji za mladim Turčinom, koji je na nevjerovatno hrabar način žrtvovao svoj život

3856 0
Preporuči tekst

Spasio osobu od sigurne smrti

Njemačka bruji za 17-togodišnjim Turčinom koji je na nevjerovatno hrabar način žrtvovao svoj život za osobom koja se nalazila na šinama voza.

Prema lokalnim vijestima, Mustafa Alptuğ Sözen učenik srednje medicinske škole je na putu prema prema Ostendstrasseu čekajući na voznoj stanici, video osobu koja je stajala na šinama. Mustafa je bez razmišljanja skočio na šine i spasio osobu od sigurne smrti. Nakon toga Mustafa nije uspio i sebe da sačuva od brzog voza koji je naletio pravo na njega.

Policijski izvori su objavili da Mustafa prilikom spašavanja osobe na pruzi nije uspio da pobjegne od voza koji se kretao prema njemu.

Objavljeno je da je osobu koju je hrabri sedamnaestogodišnjak spasio posjedovao 2.6 promila alkohola, i da se spasio bez povrede.

Njemčka policija je objavila da se na stanici nije nalazila sigurnosna kamera. Otac Mustafe Sozena, Ežder je izjavio da je njegov sin žrtvovao svoj život.

Ežder Sozen je istakao, da je jako tužan zbog sina koji je bio dobar i veoma pošten momak, i da je kritikovao stav policije koji su izjavili da je moguće da je njegov sin htio da pokaže svoju hrabrost. „Želio je da postane laborant i bio je divan momak„ kazao je na kraju otac hrabrog Turčina.

trt.net.tr


Preporuči tekst

Related Post