Vojni Rok

Pozvat ćemo sve Bošnjake u Dijaspori i BiH, da se dobrovoljno jave na služenje vojnog roka!

5465 0
Preporuči tekst

Zvanično prvi javni odgovor Srbiji i Hrvatskoj

Sejfudin Tokić, predsjednik “Bošnjačkog pokreta”, povodom – kako on smatra – kontinuiranog, grubog miješanja Republike Hrvatske u unutrašnju politiku BiH te sistematske kampanje dezinformisanja institucija EU i ukupno međunarodne zajednice o situaciji u BiH, dao je sljedeću izjavu za javnost, koju je medijima dostavila Press služba:

– Aktuelne vlasti Republike Hrvatske ponovo djeluju s pozicija potpune reafirmacije Tuđmanove politike iz perioda udruženog zločinačkog poduhvata i stvaranja tzv. “Herceg Bosne” čiji su glavni živi akteri presuđeni pravosnažnom presudom Međunarodnog suda u Den Haagu na preko 130 godina zatvorske kazne kao ratni zločinci.

Insistiranje predsjednice Republike Hrvatske Kitarević (Kolinde-Grabar) i premijera Plenkovića (Andrej) na “tuđmanizaciji” politike u BiH predstavlja direktnu političku agresiju na suverenitet i teritorijalni integritet države BiH te patriotske snage, a posebno bošnjački narod moraju ozbiljno shvatiti ovu prijetnju i poduzeti adekvatan odgovor u toliko prije što u ovoj političkoj agresiji na državu BiH zloupotrebljava poziciju članstva u EU.

Tokić je još nastavio:

– Imajući u vidu višegodišnje sinhronizovano djelovanje režima iz Beograda i Zagreba te oligarhija M. Dodika i D. Čovića u etničkoj podjeli države BiH i pokušaju “palestinizacije” apsolutno većinskog bošnjačkog naroda, Bošnjački pokret će na konferenciji povodom godišnjice Dejtonskog sporazuma 21.11.2018. godine (hotel Europa u 10.30 sati) prezentirati prijedloge nove politike BiH i bošnjačkog naroda u posrojećim uslovima.

U okviru ovih prijedloga posebno će biti prezentirana inicijativa za dobrovoljno služenje vojnog roka državljana BiH koji žive u zemlji i u inostranstvu.

Zanimljivo je kako je jučer predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je prisustvovao obilježavanju 26. godišnjice od osnivanja Sedme muslimanske brigade u Zenici, u obraćanju prisutnima izjavio da ovih dana svjedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka, te najavio proces naoružavanja – komentarišući naoružavanje Srbije i Hrvatske Izetbegović je izjavio da se i Bosna i Hercegovine mora naoružavati ili će, ako bude slaba, biti krajnja adresa.

– Siromašni susjedi troše novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj i mi u svemu tome moramo držati balans jer slabost privlači adresi. Onako kako vakuum privlači vjetar, usisava, tako će privući i adresi ako budemo slabi, ako procijene da smo slabi, naveo je Izetbegović i dodao da je “spas” u namjenskoj proizvodnji te da je Bosna i Hercegovina na pravom putu vezano za naoružanje.

– Šansa je u namjenskoj proizvodnji. Ovih dana završavamo pušku, uskoro ćemo krenuti s haubicama i dronovima, da ne nabrajam dalje. Radimo municiju svih vrsta, višecijevne bacače… Kada sam kazao da ćemo jačati namjensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i za ne daj Bože odmah su se zabrinuli u Beogradu. Mladi Izetbegović se usudio prijetiti da će se braniti BiH. Pogledajte sada odnos i danas ovdje to ponavljam, jačat ćemo namjensku proizvodnju, najavio je Izetbegović te je nagrađen velikim aplauzom.

U nastavku obraćanja je naglasio da je potrebno jačati i jedinstvo patriota i moć ove zemlje te da se nikada više neće ponoviti 1992. godina kada su neprijatelji zatekli ovu državu nespremnu i nenaoružanu.

doznajemo.com


Preporuči tekst

Related Post