Emir Spahic

Hoće li bivši kapiten ‘Zmajeva’ Emir Spahić biti novi član Sabora Islamske Zajednice u BiH?

1194 0
Preporuči tekst

Informacija o izboru Spahića u najviše strukture Islamske zajednice

Nekadašnjikapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić izabran je zanovog člana Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj. Bivši lider našeg državnogtima u decembru prošle godine boravio je u Meki, gdje obavio umru.

Informacijao izboru Spahića objavljena je zvaničnoj internetskoj stranici IZ u Hrvatskoj.

– Temeljem utvrđenog hodograma izbornog procesa unutar Islamske zajednice u Hrvatskoj, u nedjelju, 25. novembra, održana je Izborna skupština za izbor članova Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine – saopćeno je iz Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Nakon glasanja, Izborna komisija u sastavu Mevludi ef. Arslani, Bermin Meškić i Salkan ef. Herić prebrojala je izborne listiće i na temelju osvojenih glasova utvrdila nove članove Sabora IZ u Hrvatskoj 2018.-2022. godine.

– Novi članovi Sabora IZ u Hrvatskoj su Džemila Herić i Emir Spahić iz Dubrovnika, Vahid ef. Hadžić iz Splita, Mersel Zulbeari iz Zadra, Adnan ef. Đikić, Sabina Pitarević i Sadeta Hadžialagić iz Rijeke, Hazim ef. Bećirović iz Labina, Aziz Ahmetović iz Poreča, Emil Mujkanović Iz Umaga, Mirsad Kugić i Omer Brkičević iz Pule, Nejla Muhić i Almir ef. Šabić iz Karlovca, Edhem Omerović iz Siska, Enes Bajrić iz Varaždina, Vehid Ibraković iz Slavonskog Broda, Idriz ef. Bešić iz Gunje, Ale Gredelj iz Osijeka i Vinkovaca, Mirza Šabić, dr. Mohammad Ahel Zaky, Osman Međiti i Melisa Arslani iz Zagreba – saopćeno je iz Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Budući da se održavaju izbori i u IZ BiH, do kraja ovog mjeseca bit će poznata imena i novih članova Sabora IZ BiH, u koji ulazi pet sabornika iz Hrvatske. Zbog toga nije isključeno da nekadašnji kapiten „Zmajeva“ bude i dio najvišeg predstavničkog i zakonodavnog tijela IZ BiH.

Avaz.ba


Preporuči tekst

Related Post