Dodik Gorivo

Dodik novinaru na pitanju o cijeni goriva: Kupi žuti prsluk i hodaj po Bosni

1338 0
Preporuči tekst

Dodik nastavlja po svom

Milorad Dodik  je nakon otkazivanja konsultacija o mandataru Vijeća ministara,koje su trebale biti održane u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, sazvaokonferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu.

Podsjetimo, konsultacije su otkazane zbog toga što je Dodik tražio da se iznese zastava Bosne i Hercegovine iz prostorije u kojoj je trebao biti održan satanak članova Predsjedništva o izboru mandatara za Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Dodik je potom odgovarao na pitanja novinara, a na pitanje da li je priča o zastavi samoskretanje s važnih tema, poput one da je gorivo poskupilo četiri puta odpočetka godine, Dodik je odgovorio u svom bahatom stilu:

“Kupi žuti prsluk i hodaj po Bosni. Cijene naftnih derivata ne donose državni organi. Cijene diktira tržište. Cijena goriva u Republici Srpskoj jeftinija je nego u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji… Cijene na globalnom nivou, na berzama se mijenjaju. Cijeli svijet priča o tome. I šta mi tu možemo? Ne možemo ništa. Vlade ne donose cijene goriva. Drugo su akcize, akciza je samo dio cijene”, rekao je Dodik.

radiosarajevo.ba


Preporuči tekst

Related Post