Danska Migranti Otok

Na ovaj otok će Danska smjestiti migrante. Nepoželjni su, i to trebaju osjetiti

1634 0
Preporuči tekst

Migranti će biti transportovani na udaljeni otok u hladnom Baltičkom moru

Danske vlasti su odlučile da će migrante kojima su odbijeni zahtjevi za azil transportovati na udaljeni otok u hladnom Baltičkom moru. Kako piše Russia Today, radi se o otoku na kojem se nalaze laboratoriji za istraživanje životinja te krematorij.

“Ako ste nepoželjni u danskom društvu, ne trebate biti smetnja Dancima. Oni su nepoželjni u Danskoj i to trebaju osjetiti”, napisala je u svom postu na Facebooku danska ministrica za imigraciju Inger Stojberg. Otok Lindholm se nalazi u Baltičkom moru i udaljen je više od tri kilometra od najbliže obale.

Oko 100 migranata koji nisu dobili azil te imigranata kriminalaca će biti poslani da žive na otoku, a svakodnevno će se morati javljati vlastima ili će završiti u zatvoru. Trajektni saobraćaj prema otoku je neredovan, a jedan od trajekata je nazvan “Virus” zbog istraživačkog centra za zarazne bolesti životinja koji se nalazi na otoku.

Plan je dogovorila vladajuća danska centralistička partija Venstre s desničarskom Danskom narodnom strankom u sklopu pregovora o godišnjem budžetu. Danska vlada od 2015. godine ima problem s izbjeglicama i migrantima te je zbog toga uvela stroge mjere. Osobe koje ne dobiju azil, kao i imigranti s kriminalnim dosjeima se transportuju u hitni smještaj ili se deportuju ako je to moguće.

(ARKIV) Øen Lindholm i Stege Bugt, fotograferet fra luften den 6. april 2017. // Kortnummer: 2017_85_53_2_5326_00035496 // DENMARK ONLY // Kriminelle udlændinge, som Danmark ikke kan sende hjem, skal fremover opholde sig på den øde ø Lindholm i Stege Bugt.. (Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering/Ritzau Scanpix)

“Nije lako reći porodicama da idu kući ako su se snašle. No, to je moralno ispravna stvar. Od izbjeglica ne trebamo praviti imigrante”, rekao je premijer Lars Lokke Rasmussen. Stojberg je ključna autorica antiimigracijskiih politika danske vlade.

omlaca.blogspot.ba


Preporuči tekst

Related Post