Asim Delic

Najbolji prijatelj Admira Sovića otkriva šta je radio i pričao uoči tragedije.

2432 0
Preporuči tekst

Asim Delić: Bio je ljubomoran, govorio je da će ubiti djecu!

U ponedjeljak sam bio kod njega u kući. Igrao se s njegovom djecom, počinjepotresnu ispovijest Asim Delić, prijatelj Admira Sovića, koji je prekjučer ubiosvoje troje djece, a zatim se objesio.

Išla u Sarajevo

– NIje mi se javljao. Znao sam da nešto nije u redu – kaže Dulić.

Asim kaže da je Admir bio ljubomoran što njegova supruga ide stalno u Sarajevo i da mu je često to pisao na Facebooku u njihovoj svakodnevnoj komunikaciji, prenosi Avaz.

– Stalno je bio ljut na nju što ode od kuće pa je nema. Ali, nisam mogao ni zamisliti da bi mogao ubiti svoju djecu – priča Delić.

Kaže da ne vjeruje da se ovo desilo.

– Nema opravdanja za ovo što je uradio. Mi smo radili zajedno. Jedanput sam mu sejavio da idemo na pivo, rekao je da ne može jer će djeca ostati sama. Pitao samga gdje mu je žena, samo mi je rekao da je opet otišla u Sarajevo – pričaDelić.

Svašta je pričao

Dok razgovaramo s njim u neposrednoj blizini kuće u kojoj se dogodio zločin, uulici Muje Hrnjice u Malom Lugu kod Bihaća, Asimu stalno stižu poruke.

– Pitaju ljudi je li moguće da se ovo dogodilo. Ni ja ne mogu da vjerujem. Svašta jepričao, pričao je i da će to uraditi, ali ko bi mu povjerovao da može dići rukuna svoju djecu – kaže Delić.

(Hayat/foto:Avaz)


Preporuči tekst

Related Post