Prica Zene

Ovo je priča žene koju bi svaka osoba trebala da pročita, a naročito žene!

1679 0
Preporuči tekst

Događaj sa mladom ženom koja se tek udala i koja je došla u posjetu svojoj majci

Mlada žena koja se tek udala jednog je vrelog ljetnjeg dana došla u posjetu svojoj majci. Sjela je u fotelju i dok je pila ledeni čaj, započele su priču o životu, o braku, o odgovornostima i obavezama zrelih ljudi.Majka je zamišljeno promućkala kockice leda u svojoj čaši i onda je jasno i trezveno pogledala svoju kćerku.

”Nemoj nikad zaboraviti svoje prijateljice!”, rekla je.“One će ti biti sve važnije, kako budeš postajala starija. Koliko god budeš volela svoga muža, koliko god budeš voljela svoju djecu, one će ti ipak biti potrebne.

Sjeti se da povremeno izađeš negdje sa njima, da se i dalje družiš sa njima. I zapamti da tvoje prijateljice nisu samo prijateljice, one su i tvoje sestre, tvoje kćeri i ostali tvoji rođaci. Biće ti potrebne druge žene. Ženama su uvek potrebne druge žene!”“Kakav blesav savjet “, pomislila je kćerka.“Zar se nisam upravo udala?

Zar nisam upravo zakoračila u svijet parova? Za ime Boga, ja sam udata žena, odrasla! Nisam neka šiparica kojoj su potrebne prijateljice! Moj muž i moja porodica svakako će biti sve što mi je potrebno da moj život dobije pravi smisao.”Ali, ipak je poslušala svoju majku i nastavila da održava kontakte sa svojim prijateljicama.

Kako su godine prolazile jedna za drugom, ona je polako počela da uviđa da je njena majka, ustvari, tačno znala šta govori. Kako vrijeme i priroda donose promene u životu svake žene, prijateljice ostaju najveći oslonac za nju.U svojim 40-im, evo šta je naučila:Vrijeme prolazi.Život se događa.

Distanca razdvaja.Djeca odrastaju.Ljubav bledi.Srca se slamaju.Poslovi dođu i prođu.Karijere se završavaju.Roditelji umiru.Kolege zaboravljaju usluge.Muškarci imaju svoj svijet.

Ali, prijateljice ostaju uz tebe, ma koliko vremena i kilometara bile daleko od tebe. Prijateljica nikad nije toliko daleko da ne može biti uz tebe, kada je potrebna.

Dok budeš morala ići tim usamljenim putem koji se zove život i kad budeš morala ići sama, tvoje prijateljice će biti tu, pored puta, navijajući za tebe, moleći se za tebe, trudeći se oko tebe, zalažući se za tebe i čekajući te na kraju puta širom raširenih ruku. A ponekad će čak i prekršiti pravila zbog tebe.

Portal Svjetlo Dunjaluka


Preporuči tekst

Related Post

STAJALA JE PORED MENE KAO BRDO UHUD

Posted by - 03/09/2019 0
Preporuči tekstSubhanallah, koja postojanost žene muslimanke. Ima li jos gdje ovakav slučaj zabilježen. Obavezno pročitati! Nakon završenog seminara o izučavanju…