Floyd Khabib

Izaziva iako zna da će dobiti degenek: ‘Khabib će se boriti sa vama u liftu, telefonskoj govornici, bilo gdje…’

1511 0
Preporuči tekst

Otvorena priča o mogućoj borbi protiv UFC prvaka Khabiba Nurmagomedova.

Svjedočili smo kako je Floyd Mayweather za samo dvije minute brutalno pretukao mladog Japanca Tenshina Nasukawu.

Tom je pobjedom bankovni račun podebljao sa devet miliona dolara, a nakon meča je ponovo otvorena priča o mogućoj borbi protiv UFC prvaka Khabiba Nurmagomedova.

Menadžer dagestanskog borca Ali Abdelaziz je u razgovoru za TMZ Sports istakao kako ga Floyd moli za borbu protiv Khabiba.

“Sa Floydom se dopisujem zasnjih mjesec dana. On me preklinje za borbu sa Khabibom. Rekao sam mu da ima 57 godina, da mu je tijelo slabo, da ima malu glavu. Ljudi misle da sam lud, ali ja zaista vjerujem da bi ga Khabib prebio. On misli da je Khabib laka lova, ali on je puno mlađi, jači, čvršći od Conora koji je snjim izdržao do 10. runde. Khabib ne bi odustao kao što je to Conor uradio”, rekao je Abdelaziz.

Ali Abdelaziz se nije zaustavio samo na komentaru eventualnog obračuna, već je i provocirao legendarnog američkog boksera, koji mi sigurno neće ostati dužan.

“Floyd nije borac, on je sportaš. U UFC-u morate biti kompletan borac. On bi dobio teške batine da ga uhvatimo na ulici, jer, ne zna se braniti u takvoj borbi. Nema hrabrosti ući u takav meč. Sa druge strane, Khabib će se boriti s vama u liftu, telefonskoj govornici, bilo gdje… Floyd se može boriti samo u bokserskom ringu. Ipak, ako želi taj meč, on će ga i dobiti. Sviđa nam se ta ideja, ali on mora doći sa mnogo boljom ponudom. Zna Floyd dobro što to znači”, istakao je menadžer Khabiba Nurmagomedova.

slobodna-bosna.ba


Preporuči tekst

Related Post