Patrijarh Irnej

Patrijarh Irinej truje Srbe novom mržnjom: “Albanija će zauzeti najsvetiju srpsku zemlju!”

1446 0
Preporuči tekst

Irinej: “Albanija i Šiptari na Kosovu danas čine ono što jedan zdrav razum ne može da prihvati!“

Patrijarh je rekao da Albanija zajedno sa kosovskim Albancima želi da se proširi na račun Srbije i zauzme najsvjetiju srpsku zemlju – Kosovo, koje nikada nije bila kolonija, već matična srpska zemlja.

“Albanija i Šiptari na Kosovu danas čine ono što jedan zdrav razum ne može da prihvati. Nažalost, Evropa sve to vidi, mnogi se iščuđavaju i sažaljevaju taj slučaj, ali niko ništa ne preduzima”, rekao je patrijarh Irinej u intervjuu za Televiziju “Hram”.

On ističe da je Albanija danas, radi nekih interesa, postala miljenik mnogih država – i Amerike i velikim dijelom Evrope.

“Veoma je važno znati zašto je to tako, koji su razlozi i koji su njihovi interesi. Svakako da imaju neke interese ili su ih na neki način potkupili Albanci, a znamo kako se to danas radi – stekli njihovo povjerenje, zaštitu i pomoć”, rekao je patrijarh Irinej.

On je podsjetio da su se na Kosovu odigrali krupni događaji u istoriji srpskog naroda i da Srbija, kao država, i srpski narod ne mogu da im poklone Kosovo ni pod kojim uslovima.

“Sve što je pozitivno i vrijedno tamo se razvijalo – država i zakonodavstvo i prosvjeta i kultura. Dužni smo svim svojim silama, prije svega, jednim ljudskim odnosom i ljudskim načinom i metodom da branimo tu našu svetu zemlju i svetinje, koje žele da uzmu i da proglase kosovskim svetinjama. To nisu kosovske, već srpske svetinje”, rekao je patrijarh Irinej.

saff.ba


Preporuči tekst

Related Post

Kur'ansko kazivanje o pčeli

Posted by - 23/02/2020 0
Preporuči tekstSura blagodati. Ovo su mudrosti i savjeti za razumom obdarene Prema većini alima, ova sura je objavljena nekoliko mjeseci…