Ivica Dacic

Dačić: Ako Erdogan može reći da je Sarajevo turska žila kucavica, zašto mi ne možemo reći da smo zainteresirani za RS-ku?

1435 0
Preporuči tekst

Ministar unutrašnjih poslova Srbije rekao je da je jedini interes Beograda jaka i stabilna RS

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je jedini interes Beograda jaka i stabilna RS i poručio da Srbiji niko ne može zamjeriti na izjavama da je životno zainteresirana za Banja Luku i Srbe koji žive u RS-u.

– Ako turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan može da poruči da je Sarajevo turska žila kucavica, zašto mi ne možemo da kažemo da smo životno zainteresirani za Republiku Srpsku? – pita Dačić.

Dačić je rekao za Tanjug da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, podsjetivši da je RS međunarodno priznat entitet, isto kao i “muslimansko-hrvatska federacija” u okviru BiH.

On je ocijenio da je krajnji cilj mjera i pooštrene retorike iz regiona – slabljenje Srbije, kako bi priznala nezavisnost Kosova, a možda i redefiniranje BiH.

– Možda se razmišlja i o promjeni Ustava, Dejtonskog mirovnog sporazuma – rekao je Dačić.

On, povodom tvrdnji da je policija Srbije reagirala na protestima “Pravda za Davida” u Banjoj Luci navodi da to predstavlja pokušaj uvlačenja Beograda u tu krizu s namjerom da Srbija bude predstavljena kao destabilizujući faktor u regionu.

– Interes Srbije nije da destabilizuje RS niti da se miješa u tamošnje političke odnose, a naročito da učestvuje u nekim policijskim akcijama – poručuje Dačić.

(Hayat / Foto: Arhiv)


Preporuči tekst

Related Post