Tomislav Zelenika

Bošnjaci su predodređeni za izdaju, jer su izdali vlastitu vjeru! (Monstruozan govor mržnje)

1285 0
Preporuči tekst

Objavljen status Tomislava Zelenike, koji je pun mržnje prema Bosnjacima

Od Dnevnika.ba, poluzvaničnog glasila Dragana Čovića i HDZ-a, navikli smo da na dnevnoj osnovi čitamo najgori šovinizam, predrasude, falsifikate, laži i logičke i intelektualne nakarade pomiješane sa jadikovanjem nad navodnom majoriziranošću Hrvata u Bosni i Hercegovini. Ipak, po morbidnosti i govoru mržnje u tekstu koji su sinoć objavili, ovaj opskurni hercegovački portal uspio je čak da nadmaši samog sebe.

Na naslovnoj strani svog portala ovog portala objavljen je Facebook status izvjesnog Tomislava Zelenike kojeg je prethodno, zbog govora mržnje, ova društvena mreža skinula sa svoje stranice. U svojoj huškačkoj i barbarskoj analizi Zelenika na najogavniji način govori o bošnjačkom narodu, nazivajući ih „nasljedno predodređenim za izdaju“:

„Muslimani, Bošnjaci, su vaša najveća i najopasnija prijetnja. Oni su ti koji žive za to da vas ne bude. Ni vas ni Srba niti bilo koga drugoga u ovoj zemlji osim njih samih. Zar vas da ne bude, na vašoj ćaćevini i djedovini? Vi ste za njih prljavi ćafiri i nevjernici, a znamo što njima njihova vjera nalaže da čine s takvima. Ne zavaravajte se. Ne vjerujte njihovim obmanama i lažima. Oni su nasljedno predodređeni da izdaju, prevare i zabiju nož u leđa. Isto su napravili i prije 500 godina, i prije 150 i prije 70 i prije 30. Samo labilni, slabi, duhom siromašni, prevrtljivi i podmukli su mogli prije 500 godina izdati svoju vjeru i preuzeti agresorovu kako bi im bilo bolje i lakše živjeti. Kakvi su potomci mogli doći od takvi ljudi? Kako se od njih mislite obraniti i opstati danas kada ih ima dva milijuna?

Vas 400 000 protiv 2 000 000 njih? Šta ste vi, Spartanci? Suprotstavit ćete se sami? Možda i jeste, ne sporim. Kao narod nemate puno vrlina ali među onim rijetkima koje imate je hrabrost. Ali ipak, Spartanci su kod Termopila bitku izgubili bez obzira na hrabrost. Učite od povijesti, a ne živite u njoj. Historia est magistra vitae. Ali vi ste jako loši učenici. Istina, vi niste u fizičkome sukobu i ratu ali jeste u političkome. To ne mijenja ništa na ovoj stvari. Shvatite ovu povijesnu lekciju kao metaforu onoga što danas proživljavate. Malo vas je, ne smijete sebi dozvoliti dva neprijatelja, previše vam je i jedan. Treba vam saveznik. Tko je on?“

Ovakve bolesne teze i konstrukcije gdje se o jednom čitavom narodu plasiraju teorije o njegovoj genetskoj predodređenosti da bude neprijatelj i izdajnik, uveliko podsjećaju na najslavnije eugenističke teorije o inferiornosti Jevreja koji su razvijali Adolf Hitler i njegovi nacistički teoretičari s poznatim epilogom, a po svojoj morbidnosti su prevazišle i najslavnije huškačke uratke paljanskih ratnih dnevnika Riste Đoge.

Ono što nakon plasiranja ovakvog monstruoznog teksta mora uslijediti jeste krivična prijava protiv Zelenika zbog širenja rasne, vjerske i nacionalne mržnje u BiH, kao i jasna osuda nadležnih udruženja, medija i institucija kako Zelenike, tako i redakcije portala Dnevnik.ba koja s ponosom plasira i širi ovakav govor mržnje.

Nije tajna da su, uprkos upornom i istrajnom govoru mržnje, autori ovog portala rado viđeni gosti na televizijskim stanicama i strukovnim skupovima širom BiH, gdje šire svoju istinu o političkom položaju Hrvata u BiH. Ipak, plasiranje ovakvih fašističkih teorija o jednom narodu je kap koja uveliko prelijeva čašu, a onaj ko nakon svega bude i dalje davao prostor sljedbenicima fašističkih ideja da slobodno šire svoju nakaznu i bolesnu ideologiju, postaje i sam propagator fašizma.

Glas protiv ovakvog jezika mržnje sada ujedinjeno moraju da podignu pravna država, zdrav razum i civilizovani ljudi.

(D.H. /Slobodna Bosna)


Preporuči tekst

Related Post