Saudijka Jemenka

Licemjerno lice Kanade: Saudijku koja se odrekla islama dočekali kao heroja, a Jemenku sa psima

1208 0
Preporuči tekst

Kanadska ministrica vanjskih poslova primila je djevojku iz Saudijske Arabije

Kanadska ministrica vanjskih poslova primila je djevojku iz Saudijske Arabije, Rahaf, koja je pobjegla iz svoje zmelje u Kanadu, sa cvijećem, zagrljajem, osmjesima, vojskom novinara i televizijskih kamera i životom punim ”radosti” i noćnih klubova. I nije ostao ni jedan zapadni medij a da na sva zvona nije pisao i govorio o Rahaf i hvalio njezinu ”hrabrost” i ”junaštvo.”

U printanim i elektronskim medijima, na društvenim mrežama, najviše se spominjalo ime Rahaf kao da je ta djevojka cijeli svijet oslobodila.

Za razliku od Rahaf, Jemenku, koja je prije Rahaf došla u Kanadu kao izbjeglica, koja je pobjegla iz vihora rata u Jemenu, dočekali su sa psima i hapšenjem.

Niko nije ni prstom mrdnuo da bi joj pomogao uprkos njezinim suzama koje su pogodile svakog normalnog čovjeka koji je gledao te fotografije, i uprkos tome što je bila prisiljena da napusti svoju zemlju, prema njoj nisu pokazali nimalo sažaljenja ni ljudskosti. To je taj prljavi i licemjerni svijet, prljava i odvratna politika koja djevojku izbjeglicu dočekuje sa psima i koja joj se u lice ruga, i sve to u ime ljudskih prava.

saff.ba


Preporuči tekst

Related Post