Sure Ajeti

Čitao sam da se nauče na vodu sure i ajeti, te da je dobro sa tom vodom prskati sobe u kući. Kakvi rezultati budu poslije?

1684 0
Preporuči tekst

PITANJE:

Esselamu alejkum poštovana redakcijo NUM-a. Čitao sam da se nauče na vodu sure i ajeti te je dobro sa tom vodom prskati sobe u kući.

Kakvi rezultati budu poslije? Allah vas nagradio.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Da, prilikom liječenja, posebno od sihra i uroka, lijepo je svaki dan prskati naučenom vodom čoškove soba, vanjske čoškove kao i pragove kod ulaznih vrata i u sobama.

Prskaju se čoškovi jer džinni uglavnom borave u njima a nikad na sredini sobe. Na vodu je najbolje naučiti univerzalnu rukju a ko ne zna, može suru Fatihu, Ajetul Kursiju, zadnja dva ajeta sure El-Bekare, te sure Ihlas, Felek i Nas. Najbolje je prskati poslije ikindije ili pred akšam.

Takođe je dobro barem jednom mjesečno u svakom čošku u sobama, proučiti po jednom Ajetul kusriju i ezan, dakle dođeš do ćoška, privučeš glavu te proučiš Ajetul kursijui ezan te puhneš. Kakvi su rezultati?

Pa ako je u kući bilo dosta svađe, mržnje, zavidnosti, ako su ukučani osječali neki nemir, ružne snove, svega toga nestane. Osječa se neka tišina, bolji odnosi, nema sužnih snova. Ali, džaba prskanje naučenom vodom, ako se u kući namaz ne obavlja i ako se čini svakodnevno grijesi.

Na pitanje odgvorio Ebu Bilal

Izvor: n-um.com


Preporuči tekst

Related Post

Pouka u zemljotresima

Posted by - 03/09/2019 0
Preporuči tekstU zadnje vrijeme smo svjedoci jedne učestale pojave, koja nam je već odavno najavljena Sunnetom Allahovog Poslanika sallallahu alejhi…