Enis Beslagic

Ovo je baš žestoko i otvoreno! Poruka Enisa Bešlagića o pokrivenim ženama. Slažete li se sa njegovim mišljenjem?

6243 0
Preporuči tekst

Poruka najpopularnijeg bh glumca imala veliki odjek:

Enisova je poruka bila savršeno jasna i konkretna, on nije štedio riječi napada na one kojima pokrivene žene smetaju, a kojih je u BiH sve više iz dana u dan.

“To mi isto nije jasno. Kao pokrivene žene, pa dobro šta ako je pokrivena? Kakve veze ima što su pokrivene? To je fašizam! Šta tebi smeta što se neko pokrio? Ne smeta meni što se neko otkrio, što pokazuje gu*ove, si*e, ali ovo je kao problem…

Pa dobro i baka ti je pokrivena. I nana je pokrivena. I časna sestra je pokrivena. To je nekad pitanje tradicije i oblačenja i kulture, ne mora imati konotaciju vjere. I često nema veze sa vjerom.

Evo sad dođeš kod braće Kineza pa mu kažeš `hajd` ustani sa poda i uzmi kašiku i viljušku jedi fino`. On uzme kašiku i viljušku kad ode negdje, ali u njegovoj tradiciji on jede tako. To je nešto što treba poštovati.

A da kretena ima, ima i vazda ih je bilo i vazda će ih biti. A da su kreteni oni koji su se radikalizirali u politici a ovamo su ušminkani u kravatama i nisu otkriveni. Zbog njih naša djeca plaču. Zbog njih naša djeca nemaju alternativu, ne znaju koju školu da upišu. Zbog njih naši roditelji nemaju penziju. Naši borci, vaši, hrvatski, muslimanski, srpski nemaju adekvatan tretman, nemaju liječenja, nemaju ništa“, rekao je Bešlagić gostujući na N1.

On je nazvao fašistima svima kojima ova pojava smeta i bio je do kraja u pravu. Šta reći osim – bravo majstore!

(ljepota-islama.net)


Preporuči tekst

Related Post