Sin Majka

Sin koji je proklinjao svoju majku zbog supruge. Pogledajte kako je okončao život

2551 0
Preporuči tekst

SubnaAllah, majku utjerava u laž a ženi vjeruje od prve, bez ikakvog dokaza

Imam jedne džamije u Saudijskoj Arabiji, ispričao je slučaj koji mu je prenio njegov profesor. Profesor je ispričao sljedeće: “Dok sam sjedio u džamiji poslije namaza, došao mi je jedan od džematlija. Bio je vidno uzrujan, nervozan i pomalo kao ljut. Nazvao je selam i sjeo ispred mene. Nakon što me je upitao da li imam vremena, osvrčući se da ga neko ne bio čuo, tihim glasom mi je rekao:“Šejh, imam problema sa svojom majkom.“ Nisam stigao ni da ga upitam o kakvom se problemu radi, a on je počeo da proklinje svoju majku i da je psuje.

Iz njega je izbijao bjes. Uspio sam da ga na tren smirim, da mu kažem da mu je veliki grijeh proklinjati svoje roditelje a onda sam pitao za razlog. Uz teške uzdahe, rekao je kako njegova majka pravi sihire njegovoj ženi. Izgledao mi je tako uvjereno. Pitao sam ga, od kud zna da baš ona pravi njegovoj ženi sihire, da li ima neki dokaz.

Samo mi je kratko odgovorio: “Kazala mi je moja žena, majka to poriče a ona (njegova žena) kaže da je sigurna kako je ona to uradila.! SubnaAllah, majku utjerava u laž a ženi vjeruje od prve, bez ikakvog dokaza. Rekao sam mu da ne žuri sa odlukom te da sutra njegov brat stariji, njegova majka, on i žena mu dođu kod mene na razgovor.

Kad su stigli, razgovor je počeo, pale su teške riječi, optužbe i podizanje glasova. Majka se kroz suze zaklinjala da nema veze sa tim i da je nevina. Kroz njihove priče, sam zaključio da majka govori istinu. Međutim, njegova žena nije htjela da čuje kako je ona pogriješila, jedino je pristala da vjeruje svojoj svekrvi ako se u Mesdžidul Haramu (Ka’ba) zakune Allahom da s tim nema ništa. Pristao sam na to. Poslao sam je sa njenim starijim sinom a od njega sam uzeo broj telefona, kako bi me obavijestio o daljem toku događaja.

Njen stariji sin koji je bio sa njom priča: “Ušli smo u Harem, klanjala je dva rekata i počela da dovi, dovila je u suzama, u duši joj je bila velika težina, optužena je i potvorena za veliku stvar. Dovila je riječima:“Gospodaru moj, ako sam kriva i ako je istina šta govore za mene, ne dozvoli da se vratim živa kući, a ako oni lažu na mene, pa učini da se otkrije njihova sramota i zaštiti me njihove nepravde!“

„Dugo je plakala, duša mi se kidala dok sam je gledao u suzama“- priča njen stariji sin koji je bio sa njom. Nakon što su se vratili kući, čekala ih je vijest da su njen sin i njegova žena poginuli u saobraćajnoj nesreći .

„A ti nikako ne misli da Allah ne zna šta rade nasilnici (zulumćari), On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene.“ (Ibrahim, 42)

Saudin Cokoja


Preporuči tekst

Related Post