Erdogan Drzava

Dok Evropa i Amerika tonu, dvije muslimanske države ulaze u top 5 najsnažnijih ekonomija svijeta.

27315 0
Preporuči tekst

Kako će se islamski svijet ujedniti, pogledajte:

Iza velikih država nalazi se i velika pamet, Zapadne države pogotovo na svoju konkurenciju gledaju na način da prave i procjene njihovog budućeg ekonomskog razvoja i na osnovu toga usmjeravaju svoju politiku.

Ovaj posao pada na određene finansijske institucije koje su povezane sa državom, jedna od tih je i britanska banka Standard Chartered.

Upravo procjene Standard Chartered banke govore kako će Turska ekonomija iza 2023. godine poprimiti sasvim drugu dimenziju, a između 2030 i 2035 ući će među top pet svjetskih ekonomija kao i Indonezija.

Turska koja decenijama čeka na ulazak u Evropsku uniju ustvari je znala kako tamo nikada neće ući, put ka EU bio je samo izgovor da se odvrati neprijateljstvo Evropskih država prema Turskoj.

Još od raspada Osmanskog carstva za opstanak države i sam Ataturk koristio se sličnom igrom.

Pad jedne svjetske sile u svijetu automatski znači uspon one protivničke, ovo pravilo se nikada nije izmijenilo. Dok je Osmansko carstvo propadalo današnja Evropa se uzdizala u svakom pogledu, sada kada se Zapadna civilizacija raspada, Turska koja se okrenula Istoku ponovo doživljava uspon.

Čitava Evropska unija zasnovana je na principu da slabije države koriste onim snažnijim, u ovom slučaju govorim o Njemačkoj i Francuskoj.

Dok je Njemačka ekonomski div, u vojnom pogledu nikada nije izgradila snažnu vojsku.

Francuska koja je vojno najsnažnija država unije nikada nije imala dovoljno snažnu ekonomiju da bi postala super sila.

Danas Evropska unija nije ono što je bila, zbog bijele kuge i smanjenja populacije gubi veliku radnu snagu. Sve to ima za posljedicu ugrožavanja ekonomskog blagostanja i penzionog sistema najsnažnijih država unije.

Grčka je bankrotirala, širom Francuske događa se pobuna i protesti zbog ekonomske situacije, Italija i Španija će po svemu sudeći imati sudbinu Grčke.

Dok se Njemačka i Francuska trude da sačuvaju Evropsku uniju, Amerika protiv njih pravi potez za potezom…

Dok Evropska unija propada, Engleska je na Brexitu odlučila da napusti evropski brod koji tone.

Nakon Brexita, vjerovatno niste znali da je prva Britanska stanica savezništva bila Turska.

Zašto Turska? Vjerovatno se pitate sada, vratite se na uvodni dio i procjene Standard Chartered banke…

Kao što rekoh, velike države dok planiraju politiku u budućnosti uzimaju u obzir finansijske procjene institucija koje su zadužene za to.

Prema tom izvještaju dok se Amerika i Evropa jedu međusobno, kroz 10 godina Turska će postati peta svjetska ekonomija. Rusija, Njemačka, Japan, Brazil ostat će iza Turske!

U izvještaju još vidite i Indoneziju koja je iznad Turske, u nekom od narednih članaka analizirat ćemo veze Indonezije sa Turskom, posebno zbog toga što je Indonezija uveliko zainteresovana za tursku platformu naoružanja.

Kada izgradite svoju “platformu naoružanja” kao recimo Amerika ili Evropa, automatski nastaje vojni savez prijateljskih-bratskih država koje su ovisne o vašem naoružanju.

Ovakav jedan izvještaj nije iznijet samo od strane Standard Chartered banke, već i drugih finansijskih institucija i banaka širom Zapada.

Raspad EU izazvat će takvu krizu u Evropi da je čak moguć i ratni sukob među pojedinim članicama, Turska znajući sve to ulaže ogroman novac i napore u razvoj sopstvenog naoružanja.

Zbog toga je Turska prešla na predsjednički sistem i stala na čelo Islamskog svijeta koji nastoji ujediniti i okupiti jer Turski uspon znači paralelno i uspon islamskog svijeta.

Uspon Turske znači i da će se otvoriti neki nerazriješeni računi sa Evropom oko onog što su činili islamskom svijetu, sve to u konačnici vodi u raspad unije.

Zapad zato što vidi svoj dolazeći kraj upravo iz tog razloga od svih muslimanskih država najviše napada Tursku.

Šta god da Evropa i Amerika naprave, neće uspjeti zaustaviti uspon jednog diva koji se vraća starim putevima slave. Neće uspjeti zaustaviti ujedinjenje islamskog svijeta!

Dolazi nova Osmanska država koja će skinuti Zapadnu košulju zarobljeništva sa muslimanskih naroda.

bosna1463.com


Preporuči tekst

Related Post

Cetiri Sina

Četiri sina i kćerka

Posted by - 17/01/2020 0
Preporuči tekstPrvog dana braka muž i žena su odlučili da ne primaju goste… Prvog dana braka muž i žena su…