Francuska Muslimanka

Zasmetala im marama: Francuska muslimanka tokom takmičenja izložena kritikama

1994 0
Preporuči tekst

Izložena napadima i zbog podrške Palestini

Mennel Ibtissem, umjetnica iz Francuske , koja je učestvovala u muzičkom takmičenju “The Voice”, mada je privukla veliku pažnju žirija i gledalaca, napustila je takmičenje.

Ova 22-godišnja djevojka zbog nošenja marame i podrške Palestini izložena je linču i rasističkim napadima na društvenim mrežama.

Ona je stekla veliku popularnost u Francuskoj nakon izvođenja pjesme “Hallelujah” Leonarda Koena (Cohen) na engleskom i arapskom jeziku, no nakon toga je izložena linču na društvenim mrežama.

Ibtissem je putem društvene mreže Facebook objavila kako napušta takmičenje, jer su, kako je istaknula, na nju veoma utjecala dešavanja posljednjih dana.

Kompanija koja organizira takmičenje – ITV Studios France, saopćila je kako poštuje odluku Ibtissem, te je navedeno kako je to odluka koja je donesena sa odgovornošću. Poželjeli su joj mnogo sreće u karijeri.

Ibtissem je nakon takmičenja održanog prošle subote izložena rasističkim napadima na društvenim mrežama zbog nošenja marame, te zbog toga što je ranije interpretirala pjesmu „Nasmij se, Palestina“.

Korisnici društvenih mreža navode kako pokrivenoj osobi u Francuskoj ne treba biti dozvoljeno učešće na jednom takvom takmičenju. Brojni korisnici na Twitteru i Facebooku su protestovali protiv uprave TV kanala koji emitira takmičenje.

avaz.ba


Preporuči tekst

Related Post

Godine U Kaburu

25 godina u kaburu

Posted by - 26/10/2019 0
Preporuči tekstMejit u kaburu prođe kroz nekoliko faza u vremenu od 25 godina U prvoj noći tijelo počne da truhne…