Islamska zajednica BiH otkupila bivšu fabriku “Feros” u Potočarima

1136 0
Preporuči tekst

Završen proces otkupa zemljišta

U Potočarima je organizovana velika akcija čišćenja bivše fabrike “Feros”, koju je organizovao Medžlis Islamske zajednice Srebrenica. Naime, nedavno je završen proces otkupa zemljišta i prostora nekadašnje fabrike “Feros” koji se nalaze neposredno uz Memorijalni centar u Potočarima.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je u saradnji s Medžlisom Islamske zajednice Srebrenica, a uz pomoć vakifa otkupila prostor nekadašnje fabrike “Feros” i uvakufila ga. Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, kaže da je otkup bivše fabrike “Feros” veliki projekat.

“Ovo je jedan od najvažnijih projekata koje smo uspjeli uraditi u Srebrenici, a zahvaljujući našem reisu Husein ef. Kavazoviću, muftiji tuzlanskom Vahid ef. Fazloviću koji su, kada smo ih mi obavijestili da se bivša fabrika ‘Feros’ prodaje, brzo reagovali. Islamska zajednica u BiH je otkupila ovaj prostor i objekte, zahvaljujući dobrim ljudima – vakifima. Još ne znamo ni mi imena ljudi koji su učestvovali u kupovini. Ovaj prostor je sada vakuf Islamske zajednice BiH.

Ovo je vakuf koji ćemo mi dati na raspolaganje našim ljudima, investitorima koji budu zainteresovani da ovdje na ovom mjestu otvaraju fabrike i pogone, i da zapošljavaju ljude koji žive ovdje” kaže ef. Peštalić koji dodaje da je današnja akcija čišćenja prostora simbolična i dobar povod za druženje, ali i da se uradi dio posla.


Preporuči tekst

Related Post