Učinite veliko dobro djelo, zaradite veliki sevap, posjetite porodicu Bećirević koja ima desetero djece

2289 0
Preporuči tekst

Edin je bio borac i više je puta ranjavan, te prima nešto malo invalidnine koja im ne može biti ni za kiriju

U cazinskom naselju Srbljani, u neposrednoj blizini kopleksa hotela Sedra, živi porodica Bećirević koja broji čak 12 članova.

Ekipa portala Cazin-danas je posjetila ovu porodicu te im uručila paket sa prehrandbenim namirnicama u vrijednosti od 150 Eura koje je donirao naš čitatelj iz dijaspore a koji je insistirao na anonimnosti.

Supružnici Edin i Fatima imaju 10-ero djece!
Azel, Melek, Mejrem, Mersiha, Ezana, Edina, Suvad, Ines, Azem i Azra su, kako kaže otac Edin, njegovo jedino i najveće bogastvo i samo zbog njih će se boriti sa svim životnim iskušenjima i truditi se opskrbiti im makar ono najosnovnije dok ga god zdravlje bude služilo. Najmlađe dijete Bećirevića ima 9 mjeseci a najstarije 17 godina. Uprkos brojnosti članova ove porodice, ona živi mirno i tiho i što bi se reklo, ”za njih se i ne zna”. Oni ne prose i ne traže pomoć od nikog iako im je ona u mnogo čemu potrebna.
Žive u maloj kućici za koju plaćaju kiriju, no ubrzo će i iz nje morati iseliti jer se ista prodaje. A gdje će, ni sami ne znaju.
Edin je bio borac i više je puta ranjavan, te prima nešto malo invalidnine koja im ne može biti ni za kiriju.

”Evo, živimo onako kako znamo, snalazimo se nekako i hvala Allahu uvijek nam neko i pomogne. Ja ne prosim niti moja djeca od koga traže bilo šta, no dođu ljudi i pomognu nam. Ima i onih koji pričaju i grde me kao što će mi ovolika djeca, ali vjerujte mi, ja volim svoju djecu više od bilo čega na svijetu. Poslušna su i pogledajte kako su razigrana i vesela. Ovaj mali što vas je dočekao mi je posebno dobar i vrijedan, a hoće i da ide u džamiju, na džummu. Neki dan mi je čovjek dovezao paletu drva, i sve je to on posložio i ova veća iscjepao.

Najteže nas je pogodila bolest mog sina Suvada koji ima 13 godina i dijagnosticiran mu je rak mišića. On je bio nepokretan, kao biljka, ali zahvaljujući lijeku na bazi kanabis ulja evo vidite on sad, hvala Bogu, može sjediti i može čak i rukama raditi. Ne može hodati ali bolje je dosta nego prije. Za njega sam ja prodao sve što sam imao samo da bih mogao ga liječiti. I još uvijek on se bori sa svojom bolešću. Sad jesmo u nezgodnoj situaciji, ali Allah daje nafaku, bit će ako Bog da bolje. ”– kaže Edin za naš portal, te dodaje – ”Zahvalio bi se ovom prilikom svima koji dođu i posjete nas i neka svima dragi Allah dž.š. podari svako dobro. Mi smo gostoprimljiva porodica i volimo kad nam ko dođe pa makar da ništa ne donese da se samo ispričamo, meni je dovoljno i bude mi lakše, insan lakše podnosi i iskušenja kad to s nekim podijeli.”

Cijenjeni čitaoci širom Krajine, BiH, regiona i dijaspore, dragi humanisti, ovo je prilika da se učini dobro djelo, da se zaradi sevap. Sadaka neće nikad umanjiti imetak, a dobro će se uvijek dobrim vratiti. Iako ova porodica direktno ne traži pomoć, ona je njima prijeko potrebna u svakom obliku.

Zato, ukoliko možete, čim prije posjetite ovu porodicu i u skaldu sa svojim mogućnostima im pružite pomoć. Njima će svakako dobro doći pomoć u odjeći i obući za djecu,školskom priboru, ogrijevnom drvetu, prehrandbenim namirnicama i higijenskim potrepštinama, namještaju ili kućanskim aparatima.
Ukoliko imate krevet ili kauč ili neki drugi namještaj a da vam ne treba, ili šporet na drva, frižider ili neki drugi ispravan kućanski aparat koji ne koristite, nemojte ga bacati već ga poklonite ovoj porodici i tako učinite veliko dobro djelo.

Porodicu možete pronaći u cazinskom naselju Srbljani ( u blizini hotela Sedra) a možete ih i kontaktirati na broj telefona: 062/622-868 – Fatima Bećirević.
Ukoliko želite novčano pomoći ovu porodicu, možete to učiniti i putem žiroračuna prikazanih na slici:

(cazin-danas.com)


Preporuči tekst

Related Post