KAKO JE BOŠNJAK IZLIJEČIO TUMOR NA JETRI PIJENJEM ZEM-ZEMA!

3569 0
Preporuči tekst

Ova priča je živi Allahov dokaz, ajet koji se nalazi oko nas

Ovo je istinita priča o hadžiji N. J. iz Sarajeva (ime i adresa poznati redakciji portala N-um), koji je u 32-godini obolio od teškog oblika tumora na jetri. Bolest se pogoršavala iz dana u dan, a ljekari su izgubili svaku nadu u izlječenje. Međutim, Milostivi Allah nije zaboravio bolesnog roba, te ga je obradovao izlječenjem i potpunim oporavkom. Pitate se kako? Zahvaljujući pijenju Zem-zem vode! Poslušajmo ovu nevjerovatnu priču koju je samo za čitaoce portala N-um ispričao N.J.:

„2006. godine je ustanovljeno da bolujem od tumora na jetri, koji je veoma brzo napredovao. Kako kažu, bolestan čovjek ima samo jednu želju – zdravlje. Tako sam i ja obilazio bolnice i doktore, vršio testiranja i terapije.Tražio sam svuda lijek, međutim nisam ga nigdje nalazio. Nakon završnih ispitivanja, ljekari su istakli da mi je jedini spas u tome da se obavi transplantacija jetre u Mariboru ili u Švicarskoj. Znate i sami kako je teško pronaći donatora i koliko se mora čekati, a meni je vrijeme isticalo.

Od malih dana sam bio vezan za vjeru, volio islam i u njemu nalazio smiraj za dušu. Ništa se od ovog svijeta ne može porediti s vrijednošću i ljepotom islama. Zato nisam htio otići s ovog svijeta, ne ispunivši životnu želju – odlazak na hadždž.

I tako sam 2007. godine (7 mjeseci nakon dijagnoze) obavio sve pripreme i zaputio se da obavim petu islamsku dužnost. Nisam ni slutio da ću baš tamo, u mubarek mjestima Mekki i Medini, pronaći lijek mojoj muci, hvala Allahu. Nakon dolaska u Medinu, susreo sam se s jednim efendijom iz Visokog. Primijetio je da mi je noga kao posljedica ranjavanja u ratu nešto kraća od druge, pa je me upitao za zdravlje i kako podnosim put. Rekoh mu da mi je problem s nogom ništa, u odnosu na tumor koji me polako ubija.

Reče mi: „Došao si na pravo mjesto. Jesi li čuo za Zem-zem vodu? Ona je Allahovom dozvolom lijek, i za ono je što se nanijeti. Pij je što više, s nijetom izlječenja, i bit će inšallah sve dobro.“ Poslušao sam njegov savjet, te sam tokom boravka u Medini i Mekki konzumirao isključivo Zem-zem. Nisam šest dana ništa jeo, ona mi je bila i hrana i piće. Odmah sam osjetio promjene nabolje, a iz dana u dan sam se osjećao bolje. Nakon povratka u Bosnu otkrili smo da je tumor pobijeđen, hvala Allahu. Naravno, na opće čuđenje, kako mene i porodice, tako i ljekara.

Prije odlaska na hadždž, išao sam na kontrole jednom u 15 dana ili mjesec, zavisno od preporuke ljekara. Prije puta u Mekku, tumor je za samo šest mjeseci narastao za čak 5 cm, što je zaista puno. Odmah po povratku iz Mekke, otišao sam na ispitivanje u bolnicu, gdje je doktorica ustanovila da se tokom mjesec dana odlaska i povratka na hadždž, tumor nije narastao niti za jedan milimetar. Nakon 15 dana, ponovo sam otišao na kontrolu i ponovo ista situacija. Tumor se povlačio. Nakon mjesec dana takođe, i tako sam evo već osmu godinu zdrav čovjek, hvala Allahu. Nastavio sam da pijem Zem-zem redovno, a Gospodaru se nikad neću dovoljno zahvaliti na blagodatima koju mi je podario.“

Ova priča je živi Allahov dokaz, ajet koji se nalazi oko nas. Ne možete ni zamisliti teškoću spomenute situacije u kojoj se našao N. J., bol njegove porodice, žene i djece dok su to sve proživljavali. Međutim, kao što tamu oblaka smijene veseli sunčevi zraci, tako je i Milostivi Allah zamijenio tugu ovog bolesnog roba s radošću izlječenja, i to bez operacije ili drugih medicinskih tretmana. Samo sebebom pijenja Zem-zem vode!

Zato, Allahov robe, nikad ne gubi nadu u milost svog Gospodara; nikad ne pomisli da nema izlaza i da ti nema spasa! Izlaz je zaista blizu, jer Milostivi uvijek brine o onima koji dobra djela čine!

Prenosi Ibn Abbas da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Najbolja voda na Zemljinoj površini jeste Zem-zem, ona je hrana gladnom, a lijek bolesnom”. (Taberani) Od Džabira, r.a., prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Voda Zem-zem djeluje za ono za šta se pije.” (Ibn Madže, Ahmed i Hakim)

Šejhul-islam Ibn Kajjim govorio je: “Mnogo nas se, Allahovim dopuštenjem, izliječilo zemzem-vodom od raznih bolesti. Vidio sam čovjeka koji se hranio samo Zem-zemom, pijući ga oko pola mjeseca, ili više od toga, nije osjećao glad. Tavafio je oko Kabe kao i drugi ljudi. Pričao mi je da bi ponekad živio samo od Zem-zema, pijući ga oko četrdeset dana i imao bi dovoljno snage da posti, tavafi i spolno opći sa suprugom.” (Zadul-mead)

Također, Ibn Kajjim prenosi nam i vlastito iskustvo: “Razbolio sam se u Mekki i liječio se učeći na Zem-zem i pijući ga, pa sam ozdravio. Nakon toga, često sam se liječio na ovaj način od raznih bolesti i uvijek bi mi to pomoglo.” (Nebevi, Et-Tibbun)

Ibn Abbas, r.a., pričao je: “Vodu Zem-zem nazivali smo vodom koja utoljava glad i smatrali smo je velikom blagodati kada je riječ o prehranjivanju porodice.” (Abdurrezzak i Taberani)

Za N-um piše: Nedim Botić


Preporuči tekst

Related Post