Svećenik,rabin i hodža studentima pričali o ženama, nisu dobro prošli: Budalo, Kretenu, Homofobu!

1959 0
Preporuči tekst

Mišljenja pripadnika triju vjeroispovijesti

Pratite nove vijesti na portalu: www.balkanis.com

“Kod Boga smo svi jednaki, ali u ovom prolaznom svijetu imamo različite uloge. Nemojmo ni pokušavati rodnu ravnopravnost. To je neprirodno”, rekao je imam

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji studentske udruge Virtus, posvećene promicanju tradicionalnog identiteta i tradicionalnih vrijednosti, održana je tribina “Percepcija i uloga žena u monoteističkim religijama” na kojoj su kao gosti bili rabin Kotel Da-Don, don Damir Stojić i imam Mirza Mešić, piše Index. 

Mišljenja pripadnika triju vjeroispovijesti

“Naši rabini su zaključili da muškarac bez žene nije čovjek. Muškarac koji se ne oženi živi u grijehu. Da bi ljudi poštovali svoje žene i društvo. Tako da se ne bi trebalo boriti toliko za ženska prava”, rekao je rabin Da-Don.

“Moderni teolozi iz stvaranja žene od Adamova rebra iščitavaju ravnopravnost. Nezamjenjiva je to uloga, donošenje života, odgoj, evangelizacija, prva crkva je opstala zbog žene”, rekao je don Stojić.

“U Kur’anu je posebna sura posvećena ženama. Nema sure posebno za muškarce. Uloga žene je mnogo veća od muškarca, žena je majka, odgajateljica, ako je status i položaj žene zdrav, zdrava i osigurana je cijela obitelj”, rekao je imam Mešić.

‘Nikada neće trčati kao Bolt’

“Kod Boga smo svi jednaki, ali u ovom prolaznom svijetu imamo različite uloge. Nemojmo ni pokušavati rodnu ravnopravnost. To je neprirodno”, rekao je imam što je razbjesnilo publiku. Rekao je i da su žene “slobodne udati se ili ne, biti s muškarcem ili, ne daj Bože, sa ženom”.

“Dijelimo iste vrijednosti, ali ne i sposobnosti”, rekao je imam i dodao kako žena neće nikada trčati kao Bolt. Imam je u jednom trenutku ustvrdio kako je njegov narod doživio genocid, no da nijedna žena nije počinila zločin.

“Žena je majka. Ona ima poseban osjećaj za život”, rekao je imam kojemu je odgovorio nastavnik s Odsjeka za kroatistiku Zvonimir Glavaš koji mu je rekao da je ekskulpirao Biljanu Plavšić koja je osuđena za ratni zločin.

Iako je sve izgledalo prilično dramatično, tribina je ipak završila pod kontrolom. Čulo se samo nešto povika: “Budalo! Kretenu dosadni! Homofobu! Ovo nije marksistički fakultet”, prenosi Index.


Preporuči tekst

Related Post