OGLASILA SE GRANIČNA POLICIJA BiH: Bili smo nemoćni, nismo mogli vratiti četnike iz Srbije

2614 0
Preporuči tekst

Na području u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad provođene su pojačane granične provjere…

Pitanja u vezi javnog skupa održanog na području Višegrada nisu u nadležnosti Granične policije BiH, kao što nije ni odobravanje javnih skupova ili javni red i mir van zaštitne zone ili graničnih prijelaza, naveli su u saopštenju iz ove institucije.

“Tokom današnjeg, kao i prethodnih dana, nije održan javni skup niti je zabilježen incident u zaštitnom pojasu i na graničnim prijelazima u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad.

Sva pitanja u vezi odobravanja javnog skupa i javnog reda i mira na području Višegrada u nadležnosti su Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na području u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad provođene su pojačane granične provjere i nisu evidentirane osobe koje se u relevantnim bazama podataka dovode u vezu s krivičnim djelima ili prekršajima u vezi javnog reda i mira, niti su evidentirane osobe koje se u bazama vode kao sigurnosno interesantne.

Tokom obavljenih graničnih kontrola na drugoj liniji provjera vozila i osoba prilikom ulaska u BiH nisu pronađeni predmeti koji bi mogli poslužiti za počinjenje prekršaja i krivičnih djela ili drugi sporni predmeti”, stoji u obavijesti.


Preporuči tekst

Related Post