Dok su četnici u Višegradu pjevali: ‘Bit će opet krvava Drina’, ovaj detalj na autu im je mutio razum /VIDEO

5179 0
Preporuči tekst

Dokaz da nikada neće uspjeti u svojim nakanama. Džaba im i pjesme i ARLAUCI!

Godišnjica hapšenja četničkog generala i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića, umjesto 13. marta kako su to činili proteklih godina, obilježava se danas u Višegradu.

Kako smo već pisali, pripadnici Ravnogorskog pokreta, uglavnom starije životne dobi, okupili su se tako na Trgu palih boraca u Višegradu i počeli jednodnevno “orgijanje po našim živcima”.

Nakon što su postavili vijence i odali počast “palim borcima” – srpskim vojnicima koji su poginuli za vrijeme agresije na našu domovinu – uputili su se prema Draževini, lokalitetu u blizini Višegrada, da iskažu ljubav prema jednom od najgorih zločinaca iz Drugog svjetskog rata.

A, prije nego što su otperjali spram Draževine, stigli su uznemiriti normalan narod u Višegradu tako što je jedan od njih uzeo gusle i počeo “arlaukati”, a pridružili su mu se frendovi.

Pa su počeli pjevati pjesme (ako se ovo uopće može nazvati pjesmom…) čiji stihovi idu ovako:

Biće opet pakao i krvava Drina
Evo idu četnici sa srpskih planina…

Dok su tako spontano i extra seljački, perfidno Arlaukali (jer ovo ne spada ni u jedan žanr muzike, niti ima poetskog elementa), dakle dok su tako arlaukali tu pored njih na autu stoji registarska tablica jedine suverene, medjunarodno priznate države BOSNE I HERCEGOVINE…

Dakle, dragi simpatizeri zločinca Draže, vi koji ste došli potaknuti mržnjom prema muslimanima i Bosni i Hercegovini, pogledajte samo čiju oznaku na registarskim tablicama morate gledati čitavu godinu dana. Da vam to ilustrativno prikažemo:

Ne stavljate na svoja putnička vozila ovu tablicu

Već oveeeee: Ugodno gledanje!!!


Preporuči tekst

Related Post