“Gledao sam video svojim očima! Učio je dio iz Kur’ana i BEBA NA APARATIMA počela je micati nožice!”

1396 0
Preporuči tekst

Autor Abdurrahman Kuduzović tvrdi da se nešto nadnaravno desilo u jednoj bh. bolnici!?

F e j s b u k p r o fil u autor Abdurrahman Kuduzović, koji tvrdi da se nešto nadnaravno desilo nedavno u jednoj bosanskohercegovačkoj bolnici!? Navodno, beba koja je duži vremenski bila priključena na aparate za o d r ž a v a nje n a ž iv o t u…

Vrlo zanimljivu priču objavio je utorak na svom č u d e s a n n a č in je o ž ivje la i p o t p u n o s e o p o r a vila . Detaljnije o onome što Kuduzović piše možete pogledati na dnu teksta u p rin t s c r e e n u njegovog statusa kojag je objavio javno. Ukratko, on piše da se desio tzv. keramet – natprirodno djelo koje zapravo čini Bog preko čovjeka.

U pitanju je bilo učenje rukje (jedna vrsta molitve, dove), odnosno učenje dijelova Kur’ana. Dok šejh Ukaša nije počeo učiti određene Kur’anske ajete, beba se nije uopće pomjerala, samo je bila tupo zagledana u jednu tačku, a kad je počeo učiti ajete, počela je pomjerati svoje nožice, piše “Doznajemo“.

NAPOMENA ČITAOCIMA: Nismo uspjeli provjeriti koliko je ova priča autentična. Ipak, čitaoce moramo upozoriti na neke faktografske probleme u tekstu. Između ostalog, navodi se da je beba bila smještena na Intenzivnoj njezi u bolnici u Širokom Brijegu, a zapravo u Širokom Brijegu postoji Dom zdravlja, ne i bolnica. Moguće je, naravno, da je riječ o lapsusu ili nenamjernoj grešci, ali budući da nisu navedena niti imena 5-6 ljekara koji su prema navodima prisustvovali ovom neobičnom događaju, nismo uspjeli iste provjeriti.

Preuzeto sa portala: Svjetlo Dunjaluka


Preporuči tekst

Related Post