KARADŽIĆ – ZLO KOJE POVEZUJE TERORISTE, MASOVNE UBICE I ISLAMOFOBE

1295 0
Preporuči tekst

Svi kršćanski teroristi se pozivaju na ratnog zločinca. Radovana Karadžića ću pamtiti kao počasnog križara!

Terorista, masovni ubica i islamofob Brenton Tarrant, napadača koji je u svom krvavom pohodu na dvije džamije na Novom Zelandu ubio najmanje 49 muslimana u dvije džamije, ima mnogo toga zajedničkog sa Andersom Behringom Breivikom, norveškim teroristom i masovnim ubicom koji je 22. jula 2011. godine ubio ukupno 77 ljudi na otoku Utoji, te nedaleko od sjedišta vlade u Oslu.

Piše: Faruk Vele

SRPSKI VITEZ

Tarranta i Breivika (koji je promijenio ime i sada se zove Fjotolf Hansen) povezuje – zlo. I jedan i drugi snažno mrze muslimane, obojica su nakon napada ostavili fašističke manifeste, a dijele i zajedničku fascinaciju velikosrpskom ideologijom, odnosno ratnim zločincem osuđenim za genocid, prvim predsjednikom Republike srpske Radovanom Karadžićem, kojem će za pet dana biti izrečena pravosnažna presuda.

Lokalni mediji danas prenose fotografije kako je jedan od napadača na džamije na Novom Zelandu, vjerovatno Tarrant, na oružju imao ispisana imena cara Lazara, Miloša Obilića i drugih historijskih ličnosti Srbije i Crne Gore.

Imena koje je terorista napisao na oružju - undefined
PrtScr: Imena koje je terorista napisao na oružju

Na videu se, također, moglo čuti kako ubica u autu sluša pjesmu “Karadžiću vodi Srbe svoje…”

Tarrant je prije napada na internetu je objavio rasistički manifest u kojem je najavio napad.

Na užasnom dokumentu od 73 stranice, on sebe opisuje kao “običnog bijelca”, kako je rođen “u radničkoj klasi, u porodici s malim prihodima”, te kako je “odučio ustati kako bi osigurao budućnost svom narodu”.

Napisao je da je izveo napad kako bi “direktno smanjio imigracione stope u evropskim državama”.

On je, kako dalje piše, “želio pokazati uljezima kako naše zemlje nikad neće biti njihove, naša domovina je samo naša i sve dok bijeli čovjek živi oni neće NIKADA pokoriti naše zemlje i zamijeniti naše ljude”, prenijela je Al Jazeera Balkans.

I Breivik je kao razlog za monsturozni zočin naveo svoje protivljenje multikulturalizmu.

“Volio bih da sam to mogao izbjeći. Grozno, ali nužno”, pisao je zločinac.

POČASNI KRIŽAR

Također, i Breivik se pozivao na Karadžića i “srpsku braću”.

“Srpsku su braću nepravedno napali. Oni su željeli iskorijeniti islam i vratiti muslimane natrag u Albaniju. Radovana Karadžića ću pamtiti kao počasnog križara i europskog ratnog heroja. On nije nikakav masovni ubojica i rasist, već čovjek koji je svoju kuću htio osloboditi od islama”, dio je iz manifesta koji ima 1.500 stranica Andersa Behringa Breivika.

U manifestu, nazvanim “2083.: Europska deklaracija o neovisnosti”, Breivik je pisao kako napraviti bombu, kako se služiti kamerama za snimanje pokolja, ali i kako iz “Europe protjerati muslimane”.

Sebe je vidio kao zapovjednika vitezova pravednika i jednim od vođa “Nacionalnog paneuropskog domovinskog pokreta otpora”.

Štaviše, Tarrant u svom manifestu navodi kako je inspirisan norveškim masovnim ubicom Andersom Breivikom.

Nadalje, Breivik je predviđao europski građanski rat u tri etape koji bi trebao biti završen 2083.

Prva bi faza trajala do 2030. i ona bi uključivala brze i efikasne vojne udare na sisteme, te udruživanje i jačanje konzervativnih europskih snaga. Između 2030. i 2070. predviđao je naprednije oblike oružane borbe, dok je u završnoj fazi, do 2083., predvidio “kraj multikulturalne Europe”, protjerivanje muslimana i provedbu konzervativne političke agende nakon rušenja vlada diljem kontinenta.

radiosarajevo.ba


Preporuči tekst

Related Post