London: Tokom džuma-namaza dva napadača čekićem napali vijernika

1971 0
Preporuči tekst

Izgleda ovi napadači nisu uzeli nikakvu pouku od napada iz Novog Zelanda

Tokom džuma-namaza, molitve muslimana petkom, u Whitechapelu na istoku Londona, dva napadača su čekićem napali jednu osobu.

Dvije osobe su iz vozila vjernicima na istoku Londona uzvikivale “teroristi”. Nakon toga su izašli iz vozila i čekićem nanijeli povrede jednoj osobi.

Nakon intervencije prisutnih ušli su u vozilo i udaljili se. Jedan od prisutnih ih je pokušao spriječiti da uđu u vozilo.

U Whitechapelu živi veliki broj muslimana, a u vrijeme napada u jednoj džamiji na tom području nalazio se i gradonačelnik Sadik Khan, koji je stogao tu kako bi odali počast žrtvama napada u Novom Zelandu.

Britanska policija je potvrdila da je, u petak, u Whitechapelu povrijeđen 27-godišnjak. Naveli su da se radi o tri napadača i da je u toku istraga.

Očevici navode da su napadači vjernicima vikali “teroristi”.

U ramazanu prošle godine u Londonu je 48-godišnji Darren Osborne izveo napad u kojem je ubijena jedna, a ranjeno 11 osoba.

On je kamionom udario u vjernike koji su se vraćali iz džamije, a osuđen je na 43 godine za ubistvo povezano s terorizmom i pokušaj višestrukog ubistva.

pogledajte VIDEO


Preporuči tekst

Related Post