NEVJEROVATNA SCENA NA ULASKU UBICE U DŽAMIJU: ‘TO JE PRAVO LICE ISLAMA!’

6626 0
Preporuči tekst

Na snimku ubilačkog pohoda koji je Tarran prenosio uživo zabilježen je zaista nevjerovatan momenat

Ubijeni musliman koji je pozdravio i oslovio sa “brate” teroristu tokom njegovog krvavog pira u džamiji Al Noor, u novozelandskom gradiću Christchurchu, proglašen je junakom zato što je u ključnom času “pokazao ljubaznost koja je islam”.

Australijanac, koji se na društvenim mrežama predstavlja kao Brenton Tarran, izvršio je u petak napade na dvije džamije prilikom kojih je ubio 49 ljudi. Među njima bio je i jedan muškarac koji je teroristu, iako je bio naoružan sa pumparicom, pozdravio sa “zdravo brate”.

Na snimku ubilačkog pohoda koji je Tarran prenosio uživo zabilježen je zaista nevjerovatan momenat. Umjesto da bježi i na taj način spasi život, za sad nepoznati muškarac, pokazao je nesvakidašnju hrabrost suočivši se sa teroristom i pokazavši mu “islamsku ljubaznost i saosjećanje”, prenosi N1.

Mnogi korisnici društvenih mreža reagovali su na ovu scenu zaključivši kako je to “pravo lice islama”.

Jedan muškarac pod imenom Farrukh napisao je: “Koliko muslimani moraju dati života kako bi dokazali da njihov vjera nije nasilnička”.

– Ljubav u lice mržnje. Allahu, pomozi nam – dodao je drugi, pod imenom Yasin.

Podsjećamo, Tarran (28) danas je prvo izvršio napad na džamiju Al Noor, a zatim je nastavio sa pokoljom u drugoj džamiji. Ubio je prema posljednjim podacima 49 osoba i sve je zabilježio na 17-minutnom videu.

(Hayat/Foto: Arhiv)


Preporuči tekst

Related Post