PROMOVIRANA KNJIGA KOJOM SE NEGIRA GENOCID, NEDŽAD AVDIĆ SE SUPROSTAVIO AUTORU

1598 0
Preporuči tekst

Projekat negiranja genocida u Srebrenici se nastavlja

U petak navečer je u Srebrenici održana promocija knjige Dušana Pavlovića “Bitka za Srebrenicu-rat za civilizaciju”, autora poznatog po negiranju genocida u Srebrenici.

Događaj je obilježio Nedžad Avdić, čovjek koji je preživio strijeljanje u Petkovcima i svjedok Haškog tužilaštva. On se pojavio na promociji te se verbalno suprostavio Pavloviću i njegovom revidiranju historije i sudski utvrđenih činjenica.

– Projekat negiranja genocida u Srebrenici se nastavlja. Ovaj put su ga podržali gradonačelnik Srebrenice i Srpska pravoslavna crkva. Svi koji koji podržavaju ovakvu politiku bi se trebali stidjeti. Ovo se mora zaustaviti – napisao je Avdić na društvenoj mreži Twitter.

Organizatori promocije bili su Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Boračka i Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice, a događaju je prisustvovao i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

Nedzad Avdic@NedzadAvdic

The Project Denying Genocide in Srebrenica continues.This time supported by the Mayor of Srebrenica and Ortodox Church. Everyone should be ashamed who supports such a politics and a mayor in any way. THIS HAS TO BE STOPPED!.@USEmbassySJJ .@MattFieldUK.@OHR_BiH.@LarsGWigemark

841:21 AM – Mar 16, 201946 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy

Izvor: Faktor


Preporuči tekst

Related Post