Tarrant iznio svoju ‘Crnu listu’. Pogledajte koje sve državne lidere i gradonačelnike je imao namjeru smaknuti

2050 0
Preporuči tekst

Terorista sa Novog Zelanda imao listu za odstrel

Brenton Tarrant je opisao Angelu Merkel kao „majku svih antibijelih i antigermanskih stvari na svijetu“, optuživši je kako je „rasno očistila Evropu od Evropljana“.

Napadač iz Australije, Brenton Tarrant, koji je preuzeo odgovornost za napade na džamije na Novom Zelandu, pozvao je u svom manifestu na ubistvo političara koji su „neprijatelji“ evropskih zemalja, a na vrhu liste je njemačka kancelarka Angela Merkel.

On je iznio listu „neprijatelja visokog ranga“, uključujući Merkel, turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i gradonačelnika Londona Sadika Khana.

Opisujući turskog predsjednika Erdogana, Tarrant je naveo da je „vođa najveće islamske grupe unutar Evrope“, te da ga je potrebno ukloniti „da bi se eliminirao glavni neprijatelj Rusije i oslabio NATO“.

Govoreći o gradonačelniku Londona, on je rekao da je Khan „pakistanski muslimanski osvajač“ jer „želi etnički da zamijeni britanski narod u Ujedinjenom Kraljevstvu“.

Prema njegovom manifestu, može se zaključiti da svoje ideje zasniva na ideologiji o supremaciji bijelaca, ali ujedno podržava i eko-fašizam.

To je radikalna ideologija koja spaja fašizam i ekologiju, navode agencije.


Preporuči tekst

Related Post