Karadžić provocira iz zatvora: Srpski narod i ja smo pobijedili

1288 0
Preporuči tekst

Izjava advokata i člana tima odbrane sada več osuđenog ratnog zločinca

Advokat i član tima odbrane ratnog zločinca Radovana Karadžića, Marko Sladojević, pročitao je u programu RTRS-a poruku srpskom narodu koju je napisao ratni vođa bosanskih Srba nakon presude.

Sladojević je nakon presude kojom je ratni zločinac osuđen na doživotnu kaznu zatvora rekao da je s Karadžićem razgovarao pola sata. Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) omogućila je Sladojeviću da pred kamerama programa pročitao poruku ratnog zločinca srpskom narodu, piše Klix.ba.

Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobijedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade i hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnijele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve“, prenio je Sladojević riječi Karadžića.

Advokat je dodao da je Karadžić poručio da je jalova osveta Haškog tribunala i da mu, kao starcu, ne može ništa.

Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću se nikada prestati boriti za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas – Republiku Srpsku“, poručio je ratni zločinac.


Preporuči tekst

Related Post